Oranje Onder-17 plaatst zich na penalty's voor derde EK-finale op rij

Reacties

Oranje Onder-17 heeft zich zondag geplaatst voor de finale van het EK in Israël. De regerend Europees kampioen was in de halve eindstrijd na penalty's te sterk voor Servië. 

Oranje Onder-17 plaatst zich na penalty's voor derde EK-finale op rij
© Pro Shots

Oranje schaarde zich via een overwinning op Italië bij de laatste vier en nam het in Netanya op tegen de leeftijdsgenoten van Servië. Vlak na rust opende Jason van Duiven de score namens de formatie van trainer Mischa Visser, maar via doelpunten van Jovan Milosevic en Jovan Mijatovic draaide Servië de boel binnen de kortste keren om (1-2).

Jaden Fernando Slory hield de Nederlandse hoop in leven door een kwartier voor tijd met links raak te schieten (2-2). In het Netanya Stadion gingen beide ploegen na de reguliere speeltijd direct over op penalty's.

Allemaal raak
Die nam Oranje het best. Dean Huijsen, Tim van den Heuvel, Oualid Agougil, Mike Kleijn en Isaac Babadi (panenka) schoten allemaal raak. Omdat Mateja Radonjic miste, plaatste Oranje zich voor de eindstrijd. Daarin is Frankrijk woensdag om 17.00 uur de tegenstander.

Opstelling Oranje Onder-17: Kuijsten; Rovers, Blokzijl, Huijsen, Breinburg; Vos, Misehouy, Milambo; Slory, Van Duiven, Babadi.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.