Oranje Onder-17 beleeft topstart op EK tegen Duitsland

Oranje Onder-17 is zaterdag uitstekend begonnen aan het EK met een 0-3 zege op Duitsland. Chelsea-talent Daishawn Redan nam Nederland bij de hand met twee doelpunten en een assist.

De kansen in de openingsfase waren voor Duitsland, maar Oranje nam in minuut 18 de leiding. Kevin Bukusu maakte in het strafschopgebied een overtreding op aanvaller Redan. De voormalig Ajacied opende zelf vanaf elf meter de score en produceerde vlak voor rust ook de tweede treffer op aangeven van PSV'er Mohammed Ihattaren.

In de tweede helft, die in deze leeftijdscategorie veertig minuten duurt, was Oranje onmiddellijk weer trefzeker. Dit keer was Redan de aangever en zette Feyenoorder Crysencio Summerville de eindstand op het scorebord.

Nederland staat door de overtuigende overwinning bovenaan in Groep D voor Servië en Spanje, die later op de dag tegen elkaar spelen. Oranje Onder-17 speelt dinsdag tegen Spanje en vrijdag tegen Servië. De nummers een en twee plaatsen zich voor de kwartfinales van het EK.

Opstelling Oranje Onder-17: Joey Koorevaar (Feyenoord); Shurandy Sambo (PSV), Liam van Gelderen (Ajax), Jurriën Timber (Ajax), Ramon Hendriks (Feyenoord); Bram Franken (AZ), Quinten Timber (Ajax), Wouter Burger (Feyenoord); Crysencio Summerville (Feyenoord), Daishawn Redan (Chelsea), Mohammed Ihattaren (PSV).