Oranje maakt zich op voor een absolute doelpuntenmachine

Reacties

Het Nederlands elftal startte de EK-kwalificatiereeks donderdag met een zege op Wit-Rusland, gevolgd door een nederlaag tegen Duitsland op zondag. De eerstvolgende krachtmeting voor Oranje is in juni, wanneer de halve finale en (mogelijk ook de finale) van de Nations League op het programma staat.

Oranje maakt zich op voor een absolute doelpuntenmachine

In die halve eindstrijd gaat Nederland de strijd aan met Engeland, dat uitstekend in vorm is. The Three Lions veegden vrijdag Tsjechië van het veld (5-0) en voegden daar maandag een forse zege op Montenegro (1-5) aan toe. Het was de eerste keer in 35 jaar dat de nationale ploeg in twee opeenvolgende interlands minstens vijf keer scoorde.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Harry Kane scoorde tegen zowel de Tsjechen als de Montenegrijnen en staat inmiddels op zeventien doelpunten in twintig interlands onder leiding van bondscoach Southgate. Niemand bij Engeland kan zulke goede statistieken overleggen als de aanvoerder. De spits is bovendien een zekerheidje vanaf elf meter: zijn laatste zes strafschoppen vlogen stuk voor stuk binnen.

Raheem Sterling is een tweede international die zeer goed op dreef is. De aanvaller van Manchester City schreef op vrijdag een hattrick bij op Wembley en verzorgde maandag het slotakkoord in Podgorica. Hij is de man in vorm bij Engeland en zal, mits hij fit blijft, ook in de halve finale van de Nations League gevaar willen stichten tegen Oranje.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Hij is gewoon van wereldklasse niveau, daar kun je niet omheen', zegt oud-aanvaller Chris Sutton in de Daily Mail. 'Als je Zinedine Zidane bent, wil je toch liever Sterling in je team dan Eden Hazard? Is er iets dat die jongen niet kan? Zijn passes zijn formidabel, zijn bewegingen zonder bal dodelijk en hij is voor het doel levensgevaarlijk. Er is geen verdediger die het in zijn huidige vorm wil opnemen tegen Sterling', gelooft Sutton.

The Sun schrijft een dag na de wedstrijd dat Sterling een briljante tweede helft speelde tegen Montenegro, ondanks de racistische uitingen die klonken vanaf de tribune. Ook Rio Ferdinand licht het racisme-element eruit. Op Twitter plaatste hij een foto van Sterling, die zijn handen achter zijn oren zet richting de fans van Montenegro die zich verlaagden tot racisme.

'Goed om te zien dat Engeland onwetendheid op de best denkbare manier beantwoordt. Weer drie punten te pakken en tien doelpunten in twee wedstrijden', zegt Ferdinand complimenteus. Oud-international en topscorer aller tijden Wayne Rooney bekeek de wedstrijd samen met een andere legende, Alan Shearer. De twee konden het spel van Engeland én het resultaat waarderen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Ook Ross Barkley, die tweemaal scoorde tegen Montenegro, is blij met de opmars van de Engelsen. 'Ons doel is het beste land ter wereld te zijn', zegt de middenvelder. 'Je ziet hoeveel kwaliteit we in de ploeg hebben en daarbij hebben we nog spelers die daarachter zitten. Iedereen kan goed met elkaar overweg, de toekomst ziet er fraai uit', aldus Barkley.

'Dit is een mooie periode voor de fans. Er zijn natuurlijk verwachtingen sinds het WK, toen het ongelooflijk goed liep. We hebben daarna echt doorgezet. Maar we kunnen nog beter', belooft Barkley. 'Ons doel is de beste ploeg ter wereld te zijn en we bevinden ons op de juiste weg.'

Op het WK 2018 in Rusland maakte Engeland al indruk en strandde het pas in de halve finale. Na dat toernooi speelde de nationale ploeg in totaal acht interlands, waarvan er zes gewonnen werden. Het doelsaldo staat in die duels op 20 voor en 6 tegen. Slechts Spanje slaagde erin het team van Gareth Southgate te kloppen in de Nations League. Sindsdien won Engeland zesmaal en speelde het een keer gelijk. Op 6 juni neemt de ploeg het in Portugal op tegen Oranje.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.