Hudson-Odoi maakt verpletterende indruk op Southgate

Reacties

Bondscoach Gareth Southgate deelde na de kwalificatiewedstrijd tegen Montenegro (1-5) mogelijk onbewust een sneer uit aan het management van Chelsea. De keuzeheer van Engeland loofde het spel van Callum Hudson-Odoi.

Hudson-Odoi maakt verpletterende indruk op Southgate

Bij Chelsea komt de achttienjarige aanvaller nauwelijks aan spelen toe, maar tijdens zijn basisdebuut voor The Three Lions maakte Hudson-Odoi veel indruk. Mede door het sterke spel op beide flanken won Engeland uiteindelijk zeer ruim in Montenegro. 'Ik hoef er niets over te zeggen, zijn prestatie spreekt voor zich', is de duidelijke mening van Southgate bij ITV.

'Hij heeft zich uitstekend gemanifesteerd bij ons, daar moet hij nu mee doorgaan. Dit is een heel belangrijke stap voor hem', aldus een tevreden Southgate. Hudson-Odoi startte bij Chelsea nog geen enkele keer in de basisopstelling van een Premier League-duel en dat vindt Southgate onbegrijpelijk. 'Wij hebben nooit geweigerd om onze buitenspelers te gebruiken. Hij liet vanavond zien wat hij ons de hele week al laat zien.'

Racisme
Naast de goede prestaties van de flankspelers – ook Raheem Sterling speelde ijzersterk – ging het achteraf helaas ook over racisme. Vanaf de tribunes waren meerdere malen racistische geluiden hoorbaar richting de spelers van Engeland. Hudson-Odoi hoopt dat de UEFA ingrijpt. 'Dit is onacceptabel. Discriminatie hoort nergens thuis, zeker niet in het voetbal. Ik genoot van de wedstrijd, maar als je dan zulk soort geluiden hoort, dat kan gewoon niet.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Engeland
Meer over Engeland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.