Oranje krijgt tegen Oekraïne te maken met zeer ervaren arbiter

Reacties

De UEFA heeft Felix Brych aangesteld als scheidsrechter bij de openingswedstrijd van het Nederlands elftal op het EK. De Duitser floot al vijf keer eerder een duel van Oranje.

Oranje krijgt tegen Oekraïne te maken met zeer ervaren arbiter
© Pro Shots
Nederland
Nederland
3 - 2
Oekraïne
Oekraïne

De laatste keer was in september van vorig jaar, toen Brych in de Johan Cruijff Arena de leidsman was bij de interland tussen Nederland en Italië (0-1). In 2015 was de Duitser de scheidsrechter bij de remise tussen Nederland en Turkije in de EK-kwalificatie (1-1). De eerste drie duels met Brych als arbiter wist Oranje wel te winnen.

De 45-jarige Brych heeft sowieso een schat aan ervaring. Dit wordt zijn derde eindtoernooi, terwijl hij bijna zeventig wedstrijden in de Champions League heeft gefloten. In 2017 leidde hij de de finale tussen Real Madrid en Juventus. Sindsdien werd hij ook drie keer aangesteld bij een Europees duel van Ajax: tegen Real Madrid (1-4), Tottenham Hotspur (2-3) en Lille (0-2).

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.