Oranje is zaterdagavond rood vanwege Champions League-finale

Reacties

Liverpool heeft er zaterdagavond zo'n vijftig supporters bij: de spelers en staf van het Nederlands elftal. De Oranje-selectie kijkt na het diner in het Cascade Resort in het Portugese Lagos gezamenlijk naar de Champions League-finale tussen The Reds en Tottenham Hotspur.

Oranje is zaterdagavond rood vanwege Champions League-finale

Iedereen hoopt dat Georginio Wijnaldum en Virgil van Dijk een paar uur later de beker omhoog mogen houden. 'Dat gun ik ze wel na zo'n seizoen', zegt bondscoach Ronald Koeman. 'Je moet er toch niet aan denken dat als je zo speelt, je nog met lege handen komt te staan ook.'

Voor Koeman zit er ook eigenbelang aan vast. Hij hoopt maandag twee gelukkige spelers te verwelkomen in het trainingskamp van Oranje in Lagos. Mocht Liverpool winnen, dan kunnen Wijnaldum en Van Dijk de huldiging nog meemaken, bij verlies krijgen ze tijd de klap te verwerken, want dat zou de tweede verloren Champions League-finale op rij betekenen.

Koeman put uit ervaring. Vorig jaar kreeg hij het duo binnen na de verloren finale tegen Real Madrid. 'Ongeacht de uitslag ga ik maandag met ze zitten', vertelt de bondscoach. 'Dan zullen we gaan kijken hoe ze zich voelen en of ze in staat zijn te spelen tegen Engeland. Bij winst zou dat wat makkelijker zijn, maar in principe bepalen die jongens dat zelf.'

Pittige training
De bondscoach werkte zaterdagochtend op de fonkelnieuwe velden van het Cascade resort de tweede training af op weg naar de halve finale van de Final Four van de Nations League, donderdag tegen Engeland. De spelers kregen een pittige training te verwerken, terwijl er 's middags nog een sessie op het programma stond. Tot woensdag, als de selectie vertrekt naar Braga voor deel twee van het trainingskamp, traint de ploeg in principe nog zes keer in Lagos.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Nations League moet voor Oranje een opmaat zijn naar het EK'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Nederland
Meer over Nederland
Meer Liverpool
Meer over Liverpool
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.