Oranje-internationals missen VAR: 'Om het te laten liggen, slaat nergens op'

Reacties

De spelers van het Nederlands elftal vinden het vreemd dat de VAR woensdagavond schitterde door afwezigheid tijdens het WK-kwalificatieduel met Turkije (4-2 verlies).

Oranje-internationals missen VAR: 'Om het te laten liggen, slaat nergens op'
© Pro Shots

In de eerste helft vielen twee cruciale beslissingen in het nadeel uit van Oranje. Vlak voordat Burak Yilmaz de thuisploeg op voorsprong zette, leek een Turkse verdediger hands te maken in het zestienmetergebied.

Arbiter Michael Oliver greep echter niet in en kon dus niet terugvallen op een 'extra paar ogen'. Vlak voor rust leek Oranje de aansluiting te vinden bij een 2-0 achterstand, maar een kopbal van Matthijs de Ligt werd vlak voor (of achter?) de doellijn weggehaald.

'Vreemd dat er op het niveau van de WK-kwalificatie en in de tijd waarin we leven geen VAR aanwezig was', constateerde Daley Blind. 'En al helemaal dat de doellijntechnologie ontbreekt. Als je in de stadions de gelegenheid hebt om het goed te doen, waarom zou je het dan nalaten?'

De FIFA wil in principe pas overal de VAR inzetten in een competitie of kwalificatietoernooi als dat ook technisch overal mogelijk is, bijvoorbeeld ook in Afrika. 'In de Eredivisie hebben ook niet alle clubs doellijntechnologie of de juiste camera's voor de VAR', aldus Blind over die zienswijze.

Frenkie de Jong miste eveneens de VAR en kan weinig met het FIFA-argument. 'Het is jammer dat niet alle landen het kunnen betalen, maar dat betekent niet dat wij eronder moeten lijden. Deze technologie helpt alle teams en maakt voetbal rechtvaardiger. Om het dan te liggen, slaat nergens erop.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Nederland
Meer over Nederland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.