De statistiek die weinig goeds voorspelt voor Oranjes WK-kansen

Reacties

Puur op basis van het verleden belooft de valse start van Oranje in de WK-kwalificatie niet veel goeds. Nederland ging woensdag ten onder tegen Turkije.

De statistiek die weinig goeds voorspelt voor Oranjes WK-kansen
© Pro Shots
Turkije
Turkije
4 - 2
Nederland
Nederland

In de laatste halve eeuw haalde Oranje slechts één keer de WK-eindronde na puntenverlies in het eerste duel in de cyclus. Dat was in de periode 1992-1994. Nederland verloor toen van Noorwegen bij de start van de WK-voorronde, maar haalde alsnog het eindtoernooi in de Verenigde Staten. Engeland was destijds het slachtoffer van de comeback.

Sindsdien miste Oranje twee keer het WK, in 2002 en 2018. Beide keren ving het Nederlands elftal het voorrondetraject aan met een gelijkspel, tegen respectievelijk Ierland en Zweden. Ook in de jaren tachtig kwam Nederland een matige start niet meer te boven. Twee keer mislukte een eindsprint, met bijvoorbeeld in 1985 de veelbesproken play-off tegen België.

Het team van Frank de Boer vervolgt de WK-kwalificatiereeks zaterdagavond met een thuiswedstrijd tegen Letland.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Nederland
Meer over Nederland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.