Oranje imponeert: 'Geen woorden voor, waanzinnig, niet te geloven'

NOS-analytici Rafael van der Vaart en Pierre van Hooijdonk hebben in de eerste helft tegen Turkije enorm zitten genieten van het Nederlands elftal. 'Dit is hogeschoolvoetbal.'

6 - 1
Turkije
Turkije

Na een gelijkspel tegen Noorwegen (1-1) en een zege op Montenegro (4-0) kwam dinsdagavond Turkije op bezoek. In dat duel kende Oranje een droomstart: dankzij goals van Davy Klaassen en Memphis Depay in respectievelijk de eerste en zestiende minuut stond het al snel 2-0. De ruststand werd uiteindelijk 3-0, na een rake penalty van Memphis.

Halverwege was Van Hooijdonk dan ook lyrisch. 'Niet te geloven', sprak hij. 'Het is héél erg lang geleden dat wij in een eerste helft zo ontzettend hebben genoten. Dit is hogeschoolvoetbal. Ik ben zo blij, we zitten hier en zeggen tegen elkaar: Wauw, wat zien we nu allemaal?.' Van der Vaart voegt daaraan toe: 'Het waren de mooiste 45 minuten die wij samen hebben gezien van Oranje. Je kunt iedereen eruit pikken, maar er zijn geen woorden voor. Waanzinnig, het plezier straalt ervanaf.'