Memphis dendert toptien van Oranje-topscorerslijst binnen

Reacties

Memphis Depay heeft Wesley Sneijder achterhaald qua doelpunten voor het Nederlands elftal. De aanvaller van Oranje maakte tegen Turkije zijn 31ste doelpunt als international. Net als de 1-0 in de Johan Cruijff Arena was deze treffer van grote schoonheid.

Memphis dendert toptien van Oranje-topscorerslijst binnen
© Pro Shots
Nederland
Nederland
6 - 1
Turkije
Turkije

Memphis is de laatste maanden flink op dreef in Oranje. Hij maakte goals in de voorbereiding op het EK, was ook op het eindtoernooi trefzeker en op weg naar het WK in Qatar laat de aanvaller van Barcelona zich ook gelden.

Zijn goal tegen Turkije, na een prachtige combinatie met Davy Klaassen, was alweer zijn vijfde goal in de kwalificatiereeks en betekende dus ook een plek in de toptien van de Oranje-topscorerslijst aller tijden. Net als Sneijder staat Memphis nu op 31 goals. De volgende targets zijn twee iconen van het Nederlandse voetbal: Johan Cruijff en Abe Lenstra maakten allebei 33 goals in Oranje.

Naam Goals
1 Robin van Persie 50
2 Klaas-Jan Huntelaar 42
3 Patrick Kluivert 40
4 Dennis Bergkamp 37
Arjen Robben 37
6 Faas Wilkes 35
Ruud van Nistelrooy 35
8 Abe Lenstra 33
Johan Cruijff 33
10. Memphis Depay 31
Wesley Sneijder 31

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer M. Depay
Meer over M. Depay
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.