Oranje en Ajax kijken mee: zorgen om Haaland nemen verder toe

Reacties

Erling Haaland is een zeer groot vraagteken voor de komende interlands van Noorwegen. Dat hebben Borussia Dortmund-coach Marco Rose en bondscoach Stale Solbakken vrijdag bekendgemaakt.

Oranje en Ajax kijken mee: zorgen om Haaland nemen verder toe
© Pro Shots

De spierklachten van Haaland hielden de Noorse superspits al aan de kant tegen Borussia Mönchengladbach (zaterdag, 1-0 verlies) en in de Champions League tegen Sporting Portugal (dinsdag, 1-0 zege). Rose had gehoopt de Noor zaterdag weer te kunnen inzetten tegen FC Augsburg, maar dat is zeker nog geen optie.

'Haaland is er weer niet bij', vertelde Rose tijdens de persconferentie. 'De pijn is nog te groot. Het werkt zo niet. Hij heeft het geprobeerd, maar moest de looptraining al snel staken. Hij zal dus voorlopig ook niet afreizen naar Noorwegen.'

Zodoende groeien de zorgen bij Dortmund over de blessure van de spits, die zo belangrijk is voor de Duitse club. Op 19 oktober staat Dortmund in Amsterdam tegen Ajax in de Champions League. Op 3 november volgt de return in Duitsland. Noorse media melden ondertussen al dat Haaland zeker nog twee tot drie weken uit de roulatie is, hetgeen zou betekenen dat het treffen met Ajax een race tegen de klok wordt.

Turkije-uit
In Dortmund zijn de zorgen groot, maar voor Noorwegen is de mogelijke klap misschien wel groter. De Noren maken evenwel bekend Haaland nog niet helemaal afgeschreven te hebben. 'We hadden gehoopt op beter nieuws, maar houden alles voorlopig open', aldus Solbakken. In hetzelfde persbericht stelt de Noorse bond nauw contact te onderhouden met de medische staf van Dortmund.

Noorwegen wacht in de poule van Oranje op vrijdag 8 oktober het cruciale uitduel met Turkije. Drie dagen later staat het thuisduel met Montenegro op het menu. Noorwegen is momenteel nog de grootste concurrent van Nederland in Groep G van de WK-kwalificatiecampagne. Oranje staat alleen op basis van doelsaldo boven de Noren.

WK Kwalificatie Europa

Stand Groepsfase Groep G WK Kwalificatie Europa 2022 Qatar

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Nederland
10
7
2
1
33-8
+25
23
2
Turkije
10
6
3
1
27-16
+11
21
3
Noorwegen
10
5
3
2
15-8
+7
18
4
Montenegro
10
3
3
4
14-15
-1
12
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Borussia Dortmund
Meer over Borussia Dortmund
Meer Noorwegen
Meer over Noorwegen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.