Dortmund weer naast Ajax dankzij Malen

Reacties

Borussia Dortmund is net als Ajax nog foutloos in Groep C van de Champions League. Dinsdagavond bleek Donyell Malen met zijn eerste officiële goal voor BVB goud waard. Sporting Portugal is zo nog altijd puntloos.

Dortmund weer naast Ajax dankzij Malen
© Pro Shots
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund
1 - 0
Sporting Lissabon
Sporting Lissabon

Borussia Dortmund moest het stellen zonder Erling Haaland, die wegens een spierblessure afgelopen weekeinde ook al schitterde door afwezigheid tegen Borussia Mönchengladbach (1-0 verlies). Zo lag er dinsdag extra druk op de schouders van Malen, die eerder op de dag de nodige kritiek incasseerde van Lothar Matthäus. 'Tot nu toe ben ik zeer teleurgesteld in hem', aldus de Duitse recordinternational in zijn column voor het Duitse Sky.

Twee weken geleden werd Sporting voor eigen publiek overrompeld door Ajax, maar tegen Borussia Dortmund oogde de defensie een stuk stabieler. Los van een kans van Marco Reus - eenvoudig gekeerd door Antonio Adán - wankelde Sporting niet in de beginfase. Net toen de bezoekers iets meer offensieve ambities toonden, brak Malen de ban. De voormalige PSV'er passeerde Adán nadat hij zich slim had vrijgelopen. Het was Jude Bellingham die de loopactie van Malen (die vlak daarvoor een treffer zag worden afgekeurd wegens buitenspel) op waarde schatte.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Na de hervatting legde Dortmund het accent wat meer op de defensie en liet het Sporting komen. De Portugese kampioen stichtte nauwelijks gevaar, maar hield in tegenstelling tot het duel met Ajax geen open huis: heel voorzichtig werd de aanval gezocht. Dortmund plooide terug en kwam er geregeld gevaarlijk uit, waarbij ook Malen zich niet onbetuigd liet. De Oranje-international zag een kwartier voor tijd een treffer worden geannuleerd wegens buitenspel. Vlak daarna loste Reinier de ex-PSV'er af. Een slotoffensief zat er niet meer in voor het weinig creatieve Sporting.

Over drie weken reist Borussia Dortmund naar Amsterdam voor een clash met Ajax. Inzet is dan de koppositie in Groep C. Besiktas en Sporting zijn al op een grote achterstand gezet.

UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep C UEFA Champions League 2021/2022

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Ajax
6
6
0
0
20-5
+15
18
2
Sporting Lissabon
6
3
0
3
14-12
+2
9
3
Borussia Dortmund
6
3
0
3
10-11
-1
9
4
Beşiktaş
6
0
0
6
3-19
-16
0
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.