Oranje-debutant Hato schiet in de lach om eigen speech

Reacties

Jorrel Hato (17) en Thijs Dallinga (23) hebben dinsdagavond genoten van hun debuut voor het Nederlands elftal. Ze vertelden na de zege op Gibraltar hoe ze de vuurdoop hebben beleefd, waarbij Hato eerlijk was over zijn speech.

Oranje-debutant Hato schiet in de lach om eigen speech
© Pro Shots
Gibraltar
Gibraltar
0 - 6
Nederland
Nederland

Na een woordje vanuit de directie van de KNVB was het aan Dallinga en Hato zelf om in de kleedkamer te speechen na de ruime overwinning op Gibraltar. De bescheiden Hato lachte voor de camera van de NOS toen hij terugdacht aan zijn eigen speech. 'Ik kreeg het haasje en daarna was er een speech van de directeur. Vervolgens moest ik zelf een speech geven. Die was kort maar krachtig. Laten we het daar op houden', zei de Ajacied met flink wat zelfspot.

De tiener vertelde dat met zijn eerste optreden voor het Nederlands elftal een droom was uitgekomen. Hato: 'Het was een heel mooi moment. Het is iets waar je als jonge jongen naar uit hebt gekeken en vandaag is het dan echt uitgekomen. Ik ben heel blij en trots dat ik op zo'n jonge leeftijd mocht debuteren voor het Nederlands elftal.' Slechts vier spelers in de geschiedenis van het Nederlandse voetbal werden op jongere leeftijd international, onder wie Matthijs de Ligt.

Dallinga liet zijn spitsenhart spreken. De aanvaller van Toulouse had graag een doelpunt meegepikt nadat hij net als Hato bij de start van de tweede helft was ingevallen. 'Voor een spits is zo'n wedstrijd vervelend', zei Dallinga over het gebrek aan ruimte. 'Ze bouwen de hele zestien vol en je moet hopen dat de bal goed valt en dat je één of twee keer los kunt komen. Ik heb liever een wedstrijd met een iets andere weerstand. Helaas is het doelpunt niet gevallen, maar dat maakt mij niet minder blij met mijn debuut', legde de ex-spits van Excelsior uit.

Van Hooijdonk grapt
In de studio van de NOS liet analist Pierre van Hooijdonk weten blij te zijn met de woorden van de nuchtere Hato. Het nog niet uitgebreid speechen hoort bij de jeugdige leeftijd, vond de oud-aanvaller. Van Hooijdonk dacht terug aan het samenspelen met Clarence Seedorf. In de periode van het interlanddebuut van Seedorf, in 1994, hoefden debutanten nog niet het woord te nemen. 'Als dat in de tijd van het debuut van Seedorf wel was geweest, dan hadden we een halfuur moeten wachten', zei Van Hooijdonk, waarna collega Rafael van der Vaart in de lach schoot.

Bekijk hier al onze video's
Meer Nederland
Meer over Nederland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.