Oranje-captain Van Dijk sluit donkere periode af met rentree na 285 dagen

Reacties

Hij raakte precies 285 dagen geleden ernstig geblesseerd, maar Oranje-aanvoerder Virgil van Dijk is nu écht helemaal terug. De centrumverdediger van Liverpool heeft donderdagavond in een oefenwedstrijd tegen Hertha BSC eindelijk weer speelminuten gemaakt.

Oranje-captain Van Dijk sluit donkere periode af met rentree na 285 dagen
© Pro Shots
Hertha BSC
Hertha BSC
4 - 3
Liverpool
Liverpool

Op 17 oktober 2020 ging het helemaal mis voor Big Virg. In de derby tegen Everton liep hij een zware knieblessure op, na een charge van keeper Jordan Pickford. Hij miste daardoor niet alleen vrijwel het hele vorige seizoen, maar de aanvoerder van het Nederlands elftal moest uiteindelijk ook een dikke streep zetten door het EK. Onlangs kwam er dan toch goed nieuws: Van Dijk reisde negen maanden na het oplopen van zijn blessure met Liverpool mee voor een trainingskamp.

In de eerste oefenduels (potjes van 45 minuten tegen Wacker Innsbruck en VfB Stuttgart én een wedstrijd tegen 1. FSV Mainz 05) bleef hij echter nog aan de kant. Na dat laatste duel liet manager Jürgen Klopp weten dat de kans niet zo groot was dat Van Dijk donderdagavond tegen Hertha BSC wel in actie zou komen, maar daar kwam hij even later op terug: hij verklapte dat de Nederlander mogelijk tóch speelminuten zou gaan maken.

Dat gebeurde donderdag ook: na 68 minuten mocht Van Dijk invallen, hij kwam in het Tivoli Stadion in Innsbruck binnen de lijnen. Dat gebeurde overigens bij een achterstand van 3-2. Nadat de Duisters (waar Javairo Dilrosun in de basis stond en Deyovaisio Zeefuik op de bank begon) op 2-0 waren gekomen via Santiago Ascacibar en Suat Serdar, trokken Sadio Mané en Takumi Minamino de stand gelijk, voordat Stevan Jovetic er na driekwart duel 3-2 van maakte.

Kort na die goal was daar de rentree voor Van Dijk, die samen met de eveneens van een zware blessure teruggekeerde Joe Gomez mocht invallen van Klopp. De twee verdedigers incasseerden in de 23 minuten dat zij meededen nog wel een tweede treffer van Jovetic toestaan, maar zagen hoe ploeggenoot Alex Oxlade-Chamberlain de eindstand bepaalde op 4-3.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.