Liverpool klopt Boëtius en St. Juste in 'Jürgen Klopp-derby'

Reacties

Liverpool heeft de eerste overwinning van deze voorbereiding binnen. Tegen FSV Mainz 05 (de oude club van manager Jürgen Klopp) was daar wel een late eigen goal voor nodig.

Liverpool klopt Boëtius en St. Juste in 'Jürgen Klopp-derby'
© Pro Shots

Liverpool vertrok begin vorige week voor een trainingskamp en nam Virgil van Dijk mee. De Oranje-captain is weliswaar weer hersteld van zijn zware knieblessure, manager Klopp is ook tevreden over zijn vooruitgang, maar voor wedstrijdminuten is het vooralsnog te vroeg. Om die reden bleef Big Virg ook de kant tijdens de ultrakorte oefenpotjes die The Reds eerder deze week speelden. Ook vrijdagmiddag ontbrak hij, net als enkele spelers die nog tot laat interlandverplichtingen hadden.

Desondanks stonden er met Trent Alexander-Arnold, Joël Matip, nieuwkomer Ibrahima Konaté, James Milner, Naby Keïta, Sadio Mané en Mohamed Salah genoeg grote namen aan de aftrap. Bij de Duitsers begon de met een toptransfer in verband gebrachte Jeremiah St. Juste op de bank, maar Jean-Paul Boëtius startte wél. Hij liet zich in de eerste helft ook zien, maar zijn schot werd van richting veranderd en ging net naast.

Aan de overkant waren er ook kansen voor Mané en Alex Oxlade-Chamberlain, maar gescoord werd er voor rust niet. In de rust wisselde Klopp zijn volledige elftal en kwamen onder anderen keeper Adrián, Curtis Jones, Divock Origi en Takumi Minamino binnen de lijnen. St. Juste kwam halverwege eveneens in het veld, waarna kort voor tijd de enige goal viel: Luca Kilian werkte een voorzet van Liverpool-talent Owen Beck in zijn eigen doel.

Daarmee boekte Klopp en co de eerste zege van deze oefencampagne. Een extra mooie zege voor de Duitse manager, want hij was als speler van 1990 tot 2001 actief voor Mainz, waarna hij van 2001 tot 2008 de trainer was bij die club.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.