Van Dijk reageert fel op Van Gaal-gerucht: 'Ga je schamen!'

Reacties

Virgil van Dijk heeft via social media fel gereageerd op het bericht dat hij tegen de aanstelling van Louis van Gaal als nieuwe bondscoach van het Nederlands elftal zou zijn.

Van Dijk reageert fel op Van Gaal-gerucht: 'Ga je schamen!'
© Pro Shots

De KNVB is druk bezig met de komst van een opvolger voor Frank de Boer, die na het teleurstellend verlopen EK opstapte, en richt al zijn pijlen op Van Gaal. De Daily Mirror beweerde zaterdag dat Van Dijk, net als een aantal ploeggenoten, tegen de benoeming van de 69-jarige Amsterdammer is. In het bericht wordt beweerd dat Van Dijk, Georginio Wijnaldum en nog een paar spelers hopen op Henk ten Cate.

Van Dijk begrijpt niet waar het bericht vandaan komt en voelde de noodzaak om te reageren. 'Dit bericht is volledig onjuist', schrijft de aanvoerder van Oranje, die het EK miste door een zware knieblessure. 'Het is nooit belangrijker geweest voor journalisten om de waarheid te vertellen en niet zomaar dingen te verzinnen. Ga je schamen, meneer Simon Mullock (de auteur van het artikel, red.).'

Van Gaal was al in twee eerdere periodes de bondscoach van het Nederlands elftal. Zijn laatste tijdperk eindigde na het WK van 2014, terwijl Van Dijk pas ruim een jaar later zijn debuut voor Oranje maakte. De verdediger werkte dus nog niet eerder samen met Van Gaal.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.