Opvolger De Boer moet ruzie met sterspeler bekopen met ontslag

Reacties

Gabriel Heinze is aan de kant gezet bij Atlanta United. De positie van de Argentijnse opvolger van Frank de Boer was onhoudbaar geworden.

Opvolger De Boer moet ruzie met sterspeler bekopen met ontslag
© Pro Shots

Heinze trad in december aan bij de Amerikaanse club. De oud-international was de definitieve opvolger van De Boer, die op 24 juli 2020 in goed overleg afscheid nam van Atlanta.

Minder dan een jaar later wacht een nieuwe wisseling van de wacht na het ontslag van Heinze. 'Dit is zeker niet een beslissing die we wilden nemen op dit moment van het seizoen, maar het was de juiste beslissing voor de club', zei voorzitter Darren Eales.

De kiem voor het voortijdige afscheid lag in de moeizame relatie die Heinze onderhield met een deel van zijn selectie en daarbij sterspeler Josef Martínez in het bijzonder. De tegenvallende resultaten zorgden voor meer onrust.

Afgelopen week ontplofte een bommetje. Martínez werd door Heinze verbannen uit de selectie, waarna de Venezolaanse spits de clubleiding voor het blok zette. Het was of de trainer ontslaan of hij zou na dit seizoen vertrekken. De keuze viel op een vertrek van Heinze. Een vertrek van de populaire clublegende was een brug te ver.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.