Optimisme bij Barça: Koeman mag meer en meer hopen op Messi

Reacties

Binnen Barcelona wordt de kans dat Lionel Messi nog minstens een jaar aan de club verbonden blijft steeds groter geacht. Volgens de grote Spaanse kranten is er bij de Argentijn het besef gekomen dat het erg lastig wordt om een transfer te forceren.

Optimisme bij Barça: Koeman mag meer en meer hopen op Messi
© Pro Shots

Volgens El Mundo Deportivo heerst er binnen Barcelona voorzichtig optimisme over de situatie rond Messi. De sportkrant schrijft vrijdagochtend dat de beleidsbepalers verwachten dat de sterspeler zijn toekomst zal heroverwegen en dat niet wordt uitgesloten dat de aanvaller snel weer op de training verschijnt. Er zal dan geen straf volgen voor Messi.

De lichte draai bij Messi is het gevolg van de harde opstelling van Barcelona. President Josep Bartomeu heeft direct na het uiten van de vertrekwens door Messi duidelijk gemaakt dat de club niet zal meewerken aan een transfer. Zo resteerden drie opties: het contract dat tot medio 2021 loopt uitzitten, de ontsnappingsclausule van zevenhonderd miljoen euro laten betalen of een juridische strijd tegen de club beginnen. Tegenover vader en zaakwaarnemer Jorge Messi heeft Bartomeu dat standpunt woensdag nog eens kracht bijgezet. Vader Messi bevestigde donderdag al dat de optie om langer in Camp Nou te blijven ook op tafel ligt en volgens Spaanse media heeft hij zijn zoon duidelijk gemaakt dat een transfer erg lastig te realiseren is.

De cover van Sport vrijdagochtend: 'Denk er nog over na'
De cover van Sport vrijdagochtend: 'Denk er nog over na'

Het idee bij Barcelona is om Messi zo snel mogelijk te doen beseffen dat hij beter tot volgende zomer kan wachten. De recente gebeurtenissen moeten zo snel mogelijk vergeten worden en zonder sancties is de hoop dat de wond snel heelt. Het is aan Messi zelf of hij dan wel of niet publiekelijk uitleg wil geven.

Volgens Sport is het in ieder geval duidelijk dat Messi het niet op een rechtszaak wil laten aankomen. De 33-jarige Argentijn is bang dat zo’n uitkomst zijn successen bij Barça gaat overschaduwen. De verwachting is dat Messi zelf snel meer duidelijkheid zal geven over zijn toekomst. Geen van de partijen wil de soap nog veel langer laten duren.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.