'Negentig procent kans dat Messi blijft'

Reacties

De impasse blijft ook na het onderhoud tussen kamp Lionel Messi en de Barcelona-leiding in stand. De vraag is nu wat het volgende hoofdstuk gaat worden.

'Negentig procent kans dat Messi blijft'
© Pro Shots

Het onderhoud tussen vader Jorge Messi en Josep Maria Bartomeu leverde woensdag zoals verwacht geen oplossing op voor de impasse. De twee partijen hebben hun, onwrikbare, standpunten kenbaar gemaakt en er lijkt geen ruimte voor een compromis. Messi wil nog steeds transfervrij vertrekken, terwijl Barcelona vasthoudt aan de afkoopsom van 700 miljoen euro.

Het is de vraag wat de volgende stap zal zijn in deze zaak. Barcelona kan zijn aanvaller beboeten voor diens afwezigheid bij de trainingen van Ronald Koeman, terwijl Messi het ook kan laten aankomen op een gang naar de rechter. Die zou zich dan moeten uitspreken over de situatie.

In Argentinië wordt geopperd dat een langer verblijf van Messi aannemelijk is geworden. 'Er is een kans van negentig procent dat hij blijft', zegt Martín Arévalo, de journalist die ook het nieuws van de aangetekende brief van Messi met zijn vertrekwens als eerste bracht.

De beslissing zou snel kunnen komen. 'Donderdag zal hij een beslissing maken', aldus de Argentijnse journalist. 'Er ligt de optie dat hij tot medio 2021 blijft. Hij is dat nu aan het overwegen. De clubleiding heeft hem gevraagd te blijven. Leo zal snel met een antwoord komen en dat naar buiten brengen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.