Opties over de hele wereld: wie pikt David Silva op bij Manchester City?

Reacties

Nu het voetbal stilligt heeft David Silva de tijd om zijn opties voor het nieuwe seizoen - wanneer dat ook begint - af te wegen. De 34-jarige Spanjaard laat Manchester City in de zomer na een periode van tien jaar achter zich en denkt nog niet aan stoppen. Vanuit de hele wereld heeft Silva al aanbiedingen ontvangen.

Opties over de hele wereld: wie pikt David Silva op bij Manchester City?
© Pro Shots

Toen Silva bijna tien jaar geleden door City werd overgenomen van Valencia zal hij zich misschien niet meteen hebben bedacht dat hij zo lang bij de topclub in wording zou spelen. City betaalde bijna dertig miljoen euro en in zijn eerste seizoen speelde alleen keeper Joe Hart vaker mee (55 keer) dan Silva (53 keer).

Na de komst van onder anderen Silva zette City de weg naar boven verder in. Op de vijfde plaats van het seizoen 2009/10 volgde een derde plek en vervolgens in 2012 de eerste landstitel sinds 1968. In de wedstrijd tegen Queens Park Rangers zorgde Sergio Agüero toen voor de beslissing, wat iconisch commentaar van Martin Tyler opleverde. Silva had eerder al de assist gegeven bij de 2-2 van Edin Dzeko.

Silva had toen al een keer de FA Cup gewonnen. In totaal won hij die tot nu toe twee keer. Met City werd hij vier keer kampioen van Engeland, won hij vijf keer de League Cup en twee keer het Community Shield. Niet verkeerd, maar Silva zal vinden dat er één prijs ontbreekt: de Champions League. Die winnen is nog een mogelijkheid, maar dat is wel afhankelijk van of het seizoen nog wordt afgemaakt vanwege de coronacrisis. City won de heenwedstrijd in de achtste finale van Real Madrid (1-2).

© Pro Shots

Ondertussen wordt er al enkele weken niet meer gevoetbald en traint City ook niet meer vanwege overheidsmaatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. Voor Silva een mooi moment om te bedenken waar hij komend seizoen wil voetballen. We zetten de opties op een rij:

Verenigde Staten
Silva kan ervoor kiezen om over te stappen naar de Major League Soccer. Meerdere clubs daar kunnen de ervaren Spanjaard goed gebruiken. Al in september werd bekend dat Inter Miami interesse had. De nieuwkomer in de MLS had toen nog niet eens een wedstrijd gespeeld en was druk bezig met de samenstelling van de selectie. Mede-eigenaar David Beckham wil graag grote namen naar de club halen. Van een winterse overgang kwam het niet, maar wellicht in de zomer wel. Ondertussen zou ook New York City FC, zusterclub van Manchester City, Silva op het oog hebben.

Spanje
Een terugkeer naar Spanje is ook een mogelijkheid. Silva heeft in het verleden gezegd dat het zijn droom was om zijn carrière af te sluiten bij jeugdliefde Las Palmas, maar aangezien die club niet op het hoogste niveau van Spanje speelt, lijkt de kans klein dat dat gebeurt. Silva heeft volgens Spaanse media wel een aanbieding van Real Betis op zak en daarnaast zou Valencia wel oren hebben naar een terugkeer van de middenvelder. Silva speelde in Spanje eerder ook al bij Celta de Vigo en Eibar.

David Silva en Andrés Iniesta vieren de EK-winst in 2012.
© Pro Shots
David Silva en Andrés Iniesta vieren de EK-winst in 2012.

Japan
Een andere bestemming is Japan. Het Spaanse sportprogramma El Chiringuito maakte eerder dit seizoen melding van gesprekken tussen Silva en Vissel Kobe, de club van onder anderen Andrés Iniesta en Thomas Vermaelen. Silva, 125-voudig international van Spanje, speelde bij het nationale elftal negentig keer samen met Iniesta. Wellicht slaagt de Barcelona-legende erin om Silva te overtuigen om naar Japan te verhuizen.

Italië
Ook vanuit Italië is er interesse in Silva. Daar meldde Corriere dello Sport dinsdag dat AC Milan om de tafel heeft gezeten met het management van de Spanjaard om een zomerse overgang te bespreken. Terwijl het bestuurlijk weer rommelt als vanouds bij de Milanezen is een volgende dertiger aantrekken volgens de technisch leiding een goed idee, nadat de 38-jarige Zlatan Ibrahimovic al werd teruggehaald. Voor Silva is het wel een kans om op hoog niveau en in een voor hem onbekende competitie te spelen. Een definitieve keuze heeft de middenvelder nog altijd niet gemaakt.

Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester City
Meer over Manchester City
Meer David Silva
Meer over David Silva
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.