Opstootje met Álvarez levert Dest extra schorsing op

Reacties

Sergiño Dest heeft twee wedstrijden extra schorsing gekregen naar aanleiding van zijn rode kaart in de interland tegen Mexico. De ex-Ajacied belandde in een opstootje (zie video onderaan) met onder anderen Edson Álvarez en kreeg samen met de Mexicaan Gerardo Arteaga rood. Daarvoor werd ook al tweemaal rood uitgedeeld.

Opstootje met Álvarez levert Dest extra schorsing op
© Pro Shots

Het onderonsje tussen Amerika en Mexico in de Nations League was nogal verhit te noemen. Het stond 2-0 door doelpunten van Christian Pulisic toen de Mexicaanse verdediger Cesar Montes twintig minuten voor tijd ver over de schreef ging in duel met de debuterende Folarin Balogun. Zonder bij de bal te kunnen schopte de verdediger de goaltjesdief keihard onderuit, wat tot een flink opstootje leidde. Montes kreeg heel snel rood van de scheidsrechter, maar dat kon de situatie niet redden. Weston McKennie kreeg uiteindelijk ook rood voor zijn reactie.

Montes en McKennie zijn in totaal voor vier duels geschorst. Alle vier de spelers die rood kregen in de wedstrijd, waren automatisch voor één duel geschorst. De CONCACAF heeft Montes en McKennie dus een extra schorsing van drie duels opgelegd, Dest en Arteaga moeten drie duels brommen.

Voor de Amerikanen heeft het nieuws overigens niet bijster veel effect. Dest en McKennie zouden door de extra schorsing de eerste duels in de Gold Cup moeten missen, maar het duo werd niet opgeroepen voor het toernooi. Mexico moet de wel opgeroepen Montes en Arteaga dus missen aan het begin van de Gold Cup, die vannacht begint.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.