Opstelling Oranje: gerenoveerde defensie en Sneijder op links

Reacties

Bondscoach Danny Blind heeft zoals verwacht voor de start van de WK-kwalificatie de defensie van Oranje op de schop genomen. Wesley Sneijder begint tegen Zweden als hangende linksbuiten.

Opstelling Oranje: gerenoveerde defensie en Sneijder op links

VI maakte maandag al melding van de veranderingen die Blind zou doorvoeren. In vergelijking met de oefenwedstrijd tegen Griekenland (1-2 nederlaag) staat in de defensie alleen Jeffrey Bruma nog op dezelfde plek. De verdediger van VfL Wolfsburg krijgt Virgil van Dijk naast zich in centrum. Daley Blind schuift op naar de linksbackpositie. Daryl Janmaat is in Solna de rechtsback. Jetro Willems en Joël Veltman beginnen daardoor op de bank.

Op het middenveld heeft Blind een plaats ingeruimd voor Davy Klaassen, die met Kevin Strootman en Georginio Wijnaldum deze linie vormt. Sneijder is de rol van hangende linksbuiten toebedeeld, waardoor Steven Berghuis genoegen moet nemen met een plaats op de bank. Quincy Promes is de rechtsbuiten van Oranje in Solna, waar Vincent Janssen opnieuw de spits van Nederland is.

Zweden
In de opstelling van Zweden zijn enkele ex-Eredivisie-spelers terug te vinden. Zo wordt het spitsenkoppel gevormd door John Guidetti (ex-Feyenoord) en Marcus Berg (ex-PSV en FC Groningen). In de achterhoede is Andreas Granqvist aanvoerder en een van de steunpilaren. Hij speelde in het verleden voor FC Groningen. Op het middenveld is een rol weggelegd voor Oscar Hiljemark. De middenvelder verdedigde in het verleden de clubkleuren van PSV.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.