Opstelling Ajax: Rensch wint race tegen de klok, Neres op de bank

Reacties

Devyne Rensch is fit genoeg om te starten in de bekerfinale. Ajax-coach Erik ten Hag heeft hem als rechtsback geposteerd in het duel met Vitesse.

Opstelling Ajax: Rensch wint race tegen de klok, Neres op de bank
Ajax
Ajax
2 - 1
Vitesse
Vitesse

Rensch liep in het competitieduel van vorige week bij RKC Waalwijk lichte hamstringklachten op. Omdat dat al snel leek mee te vallen en hij geschorst was voor het Europa League-duel van donderdag met AS Roma, leek het halen van de eindstrijd geen probleem te worden. Tijdens de persconferentie van vrijdag onthulde Ten Hag evenwel dat de jonge rechtsback op de training tegen knieklachten was aangelopen. Hoewel hij een training moest missen, houden die hem niet aan de kant in De Kuip.

In Rome was Sean Klaiber nog de vervanger van Rensch, maar hij viel al snel uit met een spierblessure. Dat kwam nog eens bovenop de al veel langere afwezigheid van Noussair Mazraoui. Beide spelers beginnen nu op de bank. 

Sébastien Haller keert zoals verwacht terug in de startopstelling. De Franse spits was in de Europa League niet speelgerechtigd. Door de rentree van Haller schuift aanvoerder Dusan Tadic naar de linkerflank en moet David Neres genoegen nemen met een plek op de reservebank. Net als zijn landgenoot Antony steekt Neres niet in de beste vorm, maar Antony krijgt de voorkeur als rechtsbuiten.

De rest van de opstelling van Ajax is ongewijzigd ten opzichte van donderdag, toen Ajax met een 1-1 gelijkspel bij AS Roma werd uitgeschakeld in de Europa League.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.