Opsteker Leeuwinnen: Groenen terug voor cruciaal EK-duel

Reacties

Goed nieuws voor de Oranje Leeuwinnen: Jackie Groenen sluit weer aan bij het team. De middenvelder moest door een coronabesmetting individueel trainen, maar mag nu weer meedoen met de groep. Dat betekent dat ze negatief heeft getest. 

Opsteker Leeuwinnen: Groenen terug voor cruciaal EK-duel
© Pro Shots
Zwitserland
Zwitserland
1 - 4
Nederland
Nederland

Groenen testte zondag positief, een dag na de openingswedstrijd tegen Zweden (1-1). De middenvelder ging daarna in isolatie. 'Zodra Groenen klachtenvrij is en negatief test, kan zij weer aansluiten bij de selectie', meldde de KNVB toen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De terugkeer van Groenen is een opsteker voor bondscoach Mark Parsons, die met de nodige personele problemen kampt. Vivianne Miedema testte ook positief en is nog in isolatie; Sari van Veenendaal moest het EK met een schouderblessure verlaten en Aniek Nouwen worstelt met een enkelblessure.

Oranje sluit de groepsfase zondag af tegen Zwitserland. Aan een gelijkspel hebben de Leeuwinnen genoeg om de kwartfinale te bereiken. Met een ruime zege vergroot Oranje de kans op groepswinst. De nummer twee van de poule neemt het hoe dan ook op tegen Frankrijk, een van de titelfavorieten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.