Dreun voor Leeuwinnen: aanvoerder Van Veenendaal niet meer in actie op EK

Reacties

Sari van Veenendaal komt dit EK niet meer in actie voor de Oranje Leeuwinnen. De aanvoerder viel in het eerste groepsduel met Zweden uit met een schouderblessure. Nader onderzoek wijst uit dat de keeper voorlopig uit de roulatie is.

Dreun voor Leeuwinnen: aanvoerder Van Veenendaal niet meer in actie op EK
© Pro Shots

Bondscoach Mark Parsons is zeer teleurgesteld na het nieuws uit de ziekenboeg. 'Het is verschrikkelijk nieuws. Natuurlijk allereerst voor Sari, maar daarnaast ook voor ons hele team. Sari is veel meer dan een speler van onze selectie. Ze is onze aanvoerder en een hele belangrijke leider. We gaan haar enorm missen', aldus Parsons.

Van Veenendaal vliegt vandaag terug naar Nederland. Jacintha Weimar is als vervanger opgeroepen. De keeper van Feyenoord stond op de stand-by lijst en was in Rotterdam al gestart aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Ze meldt zich spoedig bij de EK-selectie.

De kans is groot dat Daphne van Domselaar, die Van Veenendaal zaterdag verving, woensdag ook in het duel met Portugal het doel verdedigt. De verwachting is dat Aniek Nouwen tegen de Portugese vrouwen nog niet in actie kan komen. De verdediger viel net als Van Veenendaal geblesseerd uit tegen Zweden, maar werkt in Engeland aan het herstel van haar enkelblessure.

Jackie Groenen testte zondag positief op corona en het is nog de vraag of de middenvelder mee kan doen tegen Portugal. Groenen verblijft in quarantaine en mag terugkeren wanneer ze klachtenvrij is en een negatieve test kan overleggen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.