Parsons kritisch op 'onacceptabele' start Oranje Leeuwinnen

Mark Parsons is blij dat het Nederlands elftal na de roerige aanloop toch drie punten over heeft gehouden aan het duel met Portugal. De bonscoach is wel kritisch over de manier waarop Oranje aan de eerste én tweede helft begon.

3 - 2
Portugal
Portugal

Oranje kwam op een 2-0 voorsprong, maar was die kort na rust alweer kwijt. Een fraai doelpunt van Daniëlle van de Donk bezorgde de Leeuwinnen alsnog de zege. 'Een wilde wedstrijd, een achtbaanrit', concludeerde Parsons bij de NOS.

'Kort na rust een tegengoal krijgen is altijd pittig. We herpakten onszelf en kregen de wedstrijd onder controle. Die goal van Daniëlle van de Donk: wow. Doelpunt van het Toernooi. Vanaf toen hebben we de wedstrijd goed afgesloten.'

Toch was de bondscoach ook kritisch, met name over de start van zijn ploeg, in de eerste én de tweede helft. 'De eerste vijf minuten waren onacceptabel. De eerste twee minuten van de tweede helft ging het ook niet goed. In andere periodes ging het om details, de positionering, de juiste loopactie op het juiste moment, dat soort dingen moeten blijven verbeteren. Ik heb vanaf het begin gezegd: wij zijn een team dat moet groeien. Na alle tikken die we gehad hebben, staan we hier wel met drie punten. Nu is het tijd om op te laden en herstellen.'