Opstand in Chelsea-kleedkamer: 'Spelers onder valse voorwendselen gehaald'

Reacties

Chelsea was afgelopen winter de grote veelvraat van de transferperiode. Een fors aantal spelers voor krankzinnige transferbedragen kwam naar Stamford Bridge. Inmiddels heerst er echter een crisis in Londen.

Opstand in Chelsea-kleedkamer: 'Spelers onder valse voorwendselen gehaald'
© Pro Shots

Volgens de Daily Mail is de onrust binnen de spelersgroep groot. Een aantal van de nieuwelingen voelt zich zelfs misleid door de club. Via een aantal niet nagekomen afspraken zouden de aankopen naar Chelsea gehaald zijn, maar toen de inkt van het kakelverse contract eenmaal droog was, bleek alles anders. Volgens het medium maken diverse spelers zich inmiddels grote zorgen over hun toekomst. Ook omdat ze verbolgen zijn over het feit dat ze onder valse voorwendselen overtuigd zijn van de stap naar de Engelse grootmacht.

Met een selectie van ruim dertig spelers moeten er door interim-manager Frank Lampard iedere week een hoop grote namen teleurgesteld worden. Eigenaar Todd Boehly dwong bij alle nieuwelingen ook ellenlange verbintenissen af, waardoor de onzekerheid alleen maar toeneemt bij de spelers die niet in actie komen. Het Britse medium schrijft dat spelers, waaronder een aantal topaankopen van afgelopen winter, veelvuldig klagen. Daarnaast zou de sfeer in de kleedkamer verziekt zijn. Sterker, er zou een interne opstand plaatsvinden. 

Routinier Thiago Silva luidde eerder al de noodklok. De Braziliaanse verdediger merkte op dat de selectie te groot was en dat de onrust daardoor groeide. Omdat in alle contracten ook nog prestatieregelingen zijn opgenomen, wordt die onrust nog groter. Veel spelers komen namelijk niet in actie, terwijl de prestaties van de club tegenvallen. Daardoor zal hun gage enorm in waarde dalen, terwijl ze door hun langdurige verbintenissen nauwelijks weg lijken te kunnen komen.

Een van de exponenten van het Chelsea-beleid is Noni Madueke. De vleugelaanvaller kwam voor ruim dertig miljoen euro over van PSV, kreeg een paar kansen, maar is inmiddels allang onder de radar gekomen. De Engelse buitenspeler tekende een contract tot medio 2030 (!) en strijkt een torenhoog salaris op, maar moet ook enorm gaan inleveren door zijn summiere rol. Zes keer werd een beroep op Madueke gedaan, maar de afgelopen twee maanden kwam hij niet verder dan vijftig speelminuten in totaal. Scoren, of een assist leveren, lukte ook niet.

De sfeer op Stamford Bridge is terug te zien in de vorm. Terwijl diverse spelers zich vanaf de reservebank of tribune zorgen maken over hun toekomst, werkt die onzekerheid ook door op het veld. De afgelopen zes Premier League-duels werden er twee punten gepakt. Chelsea zakte weg tot de elfde plaats op de ranglijst. En dat na een winter waarin 329 miljoen euro werd geïnvesteerd.

Premier League

Stand Premier League 2022/2023

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
10
Fulham
38
15
7
16
55-53
+2
52
11
Crystal Palace
38
11
12
15
40-49
-9
45
12
Chelsea
38
11
11
16
38-47
-9
44
* Actueel tot en met 28 jun. 2023
Bekijk hier al onze video's
Meer Premier League
Meer over Premier League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.