Oppermachtig Juventus heeft geen kind aan Pescara

Reacties

Juventus heeft zaterdagavond op halve kracht gewonnen van Pescara. Het betekende de vierde zege op rij voor de koploper van de Serie A. Napoli rekende af met Udinese.

Oppermachtig Juventus heeft geen kind aan Pescara

Juventus - Pescara 3-0
De ploeg uit Turijn kende weinig moeite met het laaggeklasseerde Pescara. Juventus miste de geblesseerde Paulo Dybala en Andrea Barzagli. Gianluigi Buffon, Giorgio Chiellini en Miralem Pjanic startten op de bank. De Oude Dame had echter genoeg kwaliteit op het veld staan om de zege naar zich toe te trekken. Zo zorgde middenvelder Sami Khedira na ruim een half uur voor de openingstreffer. Na een pass van Mario Mandzukic tikte hij de bal met de buitenkant van zijn rechtervoet in het doel.

Na rust waren de rollen bij de 2-0 omgedraaid. Khedira verlengde met zijn hoofd een voorzet vanaf de linkerflank en Mandzukic rondde als een echte spits af. De Kroaat kende een lastige start bij Juventus, maar scoorde nu al drie keer in de laatste vier competitieduels. Vijf minuten later zorgde Hernanes met een schot van afstand voor de 3-0 en tevens zijn eerste treffer van het seizoen. Kort daarna werd uitblinker Khedira afgelost door Stefano Sturaro. De zestienjarige aanvaller Moise Kean mocht in de slotfase als invaller zijn debuut maken bij Juventus.

Juventus, dat dinsdag in de Champions League op bezoek gaat bij Sevilla, staat in ieder geval een dag op zeven punten afstand van AS Roma bovenaan. De Oude Dame heeft 33 punten, maar Roma kan zondag bij winst op Atalanta Bergamo het verschil weer verkleinen tot vier punten.

Udinese - Napoli 1-2
Aanvaller Lorenzo Insigne stal de show bij Napoli. Eindelijk kwam de spits weer tot scoren. Twee keer zelfs, op bijna identieke wijze. Eerst zorgde hij op aangeven van José Callejón voor de 0-1 en tien minuten later tikte hij binnen toen een verdediger ongelukkig een pass van Elseid Hysaj voor de voeten van Insigne legde. Insigne maakte daarmee een einde aan zijn droogte. Voor het eerst sinds 10 april kwam Insigne weer tot scoren. Toen had hij een aandeel in de 3-0 zege op Hellas Verona.

Udinese deed nog wel iets terug. Stipe Perica kopte raak uit een corner van Sven Kums (ex-SC Heerenveen). Napoli, dat na rust de betere partij was, hield de voorsprong vast en klimt door de zege naar de vierde plaats met 24 punten. Lazio en Atalanta kunnen de ploeg nog inhalen als ze zondag winnen. Udinese blijft veertiende met vijftien punten.

Overige uitslag:
Chievo Verona - Cagliari 1-0

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.