Oppermachtig Barça dankzij Bojan langs Almería

Barcelona was oppermachtig op bezoek bij UD Almería. De zege bleef beperkt (2-0) omdat doelman Diego Alves de thuisploeg lang overeind hield.

In Almería was er geen twijfel over wie de beste was. Het spel voltrok zich hoofdzakelijk op de speelhelft van de thuisploeg, Barcelona koesterde bijna zeventig procent balbezit. De bezoekers verschenen volop voor het vijandelijke doel. Het enige wat de mannen van Josep Guardiola aan te rekenen was, was dat ze lang wachtten met scoren.

Daarvoor was ook Diego Alves verantwoordelijk, want de doelman van Almería hield in de eerste helft met een handvol knappe reddingen Barça op de nul. Na rust moest de Braziliaanse keeper zich al snel gewonnen geven. Nadat Lionel Messi in de 53ste minuut de paal had geraakt, schoof Bojan in de rebound de bal binnen.

Drie minuten later was Bojan het eindstation van een fraaie aanval. Via Messi, Andrés Iniesta en Dani Alves belandde de bal bij de negentienjarige aanvaller, die ietwat gelukkig via een tegenstander de bal in het doel schoot: 2-0.

Van de thuisploeg had Barcelona niets te duchten. De ploeg van coach Hugo Sánchez creëerde geen enkele kans. Zo herstelde Barça de kloof van zes punten met Real Madrid.