Opnieuw goed nieuws over Henk de Jong bij Cambuur

Reacties

Henk de Jong zet bij SC Cambuur de volgende stap richting een volledige rentree. De trainer neemt vanaf deze week ook de coaching en interviews met de pers weer voor zijn rekening.

Opnieuw goed nieuws over Henk de Jong bij Cambuur

‘Het gaat goed met me. Dit is de volgende stap en het voelt heel goed dat ik die kan zetten’, aldus De Jong. De voorbije maanden namen assistenten Pascal Bosschaart en Martijn Barto nog de nodige taken van de Fries over. ‘Dat hebben ze fantastisch gedaan, daar ben ik ze heel dankbaar voor.’

Bij De Jong werd eind vorig jaar een cyste in zijn hoofd geconstateerd. Hij ontbrak vervolgens een periode op de bank bij Cambuur en maakte na de winterstop een voorzichtige rentree, waarbij hij onder meer het coachen tijdens wedstrijden en het geven van interviews aan zijn assistenten overliet.

Die taken pakt De Jong vanaf nu dus zelf weer op. ‘Ik heb een periode flink last gehad, maar ik krijg nu de juiste medicijnen. Bij sommige dingen moet ik mezelf nog in bescherming nemen, maar op de club en in mijn gezin ben ik weer de oude.’ Cambuur vervolgt het seizoen morgenavond met een thuisduel met Fortuna Sittard. Op Roberts Uldrikis na, die naar verwachting nog een maand ontbreekt, is iedereen fit.

Later vandaag op VI PRO meer over de terugkeer van Henk de Jong.

Bekijk hier al onze video's
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.