Opnieuw aanvallende aderlating voor Duitsland richting openingsduel

Reacties

Leroy Sané moet de eerste WK-wedstrijd van Die Mannschaft woensdag aan zich voorbij laten gaan. Knieproblemen spelen de aanvaller van Bayern München parten en noopten hem er al toe de laatste training voor het openingsduel met Japan te laten schieten.

Opnieuw aanvallende aderlating voor Duitsland richting openingsduel
© Pro Shots
Duitsland
Duitsland
1 - 2
Japan
Japan

'De andere 25 spelers namen wel deel aan de laatste trainingssessie', is te lezen in het statement dat de Duitse voetbalbond naar buiten bracht naar aanleiding van het wegvallen van Sané. In aanloop naar Qatar vielen Marco Reus, Lukas Nmecha en Timo Werner al weg als aanvallende opties bij de Duitsers.

De 26-jarige Sané gold als een verwachte naam in de basisopstelling bij Duitsland. Met Serge Gnabry, Julian Brandt, Mario Götze en Kai Havertz als alternatieven lijkt bondscoach Hansi Flick zich weinig zorgen te hoeven maken. Ook Jamal Musiala zou nog een optie kunnen zijn op de flank voorin.

De voormalige buitenspeler van Manchester City en Schalke 04 maakte in 2015 zijn debuut voor Duitsland. In 45 interlands kwam hij tot elf treffers. Het is nog onduidelijk of Sané wordt terugverwacht voor de tweede groepswedstrijd, waarin Spanje zondag de tegenstander is.

Wereldkampioenschap

Stand Groep E Wereldkampioenschap 2022 Qatar

Wereld

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Japan
3
2
0
1
4-3
+1
6
2
Spanje
3
1
1
1
9-3
+6
4
3
Duitsland
3
1
1
1
6-5
+1
4
4
Costa Rica
3
1
0
2
3-11
-8
3
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.