Opmerkelijke regel moet einde maken aan 'stoelendans' in Brazilië

Reacties

De Braziliaanse voetbalbond (CBF) heeft een opmerkelijke maatregel doorgevoerd om een einde te maken aan het grote verloop onder trainers bij de clubs in Brazilië.

Opmerkelijke regel moet einde maken aan 'stoelendans' in Brazilië
© Pro Shots

Om een einde te maken aan de 'stoelendans' onder trainers in het Braziliaanse voetbal, deed de bond een voorstel om per seizoen nog maar één trainerswissel per club toe te staan. Wil een club voor de tweede keer in een seizoen een coach ontslaan, dan moet zijn vervanger al minstens een half jaar in dienst zijn bij die club. Als een trainer zelf opstapt, zijn er geen beperkingen. Maar voor trainers geldt wel dat ze ook maar één keer kunnen opstappen en vervolgens bij een nieuwe club aan de slag kunnen gaan.

Volgens voorzitter Rogério Caboclo is het een grote stap voorwaarts voor het Brazliaanse voetbal dat de nieuwe regel door een meerderheid van de clubs is aangenomen. 'Het zal de clubs en de trainers goed doen. Het zorgt voor een professionelere en volwassenere relatie en dat er langer en consistenter wordt gewerkt. Het is het einde van de stoelendans in het Braziliaanse voetbal en betekent dat de organisatie en financiële planning bij clubs verbetert', stelt de president van de Braziliaanse voetbalbond.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.