Crespo gaat met Dani Alves aan de slag na overstap naar Brazilië

Reacties

Hernán Crespo heeft een nieuw avontuur als coach gevonden. De voormalig Argentijnse spits gaat aan de slag bij São Paulo FC, waar hij een contract voor twee seizoenen tekent.

Crespo gaat met Dani Alves aan de slag na overstap naar Brazilië
© Pro Shots

Met zijn aanstelling, die al een tijdje in de lucht hing, volgt Crespo Fernando Diniz op. Diniz werd ontslagen na een serie slechte resultaten. São Paulo FC heeft al zeven wedstrijden op rij niet gewonnen in de Braziliaanse competitie en is daarmee afgezakt van de eerste naar de vierde plaats met een achterstand van zeven punten op koploper Internacional.

Crespo begon zijn trainerscarrière in 2014 bij de jeugd van Parma. Daarna was hij hoofdcoach van Modena, Banfield en Defensa y Justicia. Met die laatste club won hij vorige maand de Copa Sudamericana, de Zuid-Amerikaanse variant van de Europa League. Na dat succes maakt hij nu dus de overstap naar Brazilië, waar hij bij zijn nieuwe club onder anderen Dani Alves en Juanfran, voormalig vleugelverdedigers van Barcelona FC en Atlético Madrid aantreft, alsmede Hernanes, voormalig middenvelder van Juventus en Internazionale.

Als speler was Crespo actief bij Parma, Lazio, Internazionale, Chelsea, AC Milan en Genoa. Voor Argentinië maakte hij 35 goals in 64 wedstrijden. Daarmee staan alleen Lionel Messi, Gabriel Batistuta en Sergio Agüero hoger op de all-time topscorerslijst van Argentinië.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.