Crespo trots op Thuram: 'Blij dat je dit hebt overgenomen van je vader'

Reacties

Marcus Thuram was zondagmiddag andermaal uitblinker bij Borussia Mönchengladbach, door twee keer te scoren in de 4-1 overwinning op Union Berlin. Na zijn eerste doelpunt, de 2-0, zorgde hij voor de foto van de dag. Zijn coach Marco Rose én voormalig topspits Hernán Crespo steunen het statement van Thuram volledig.

Crespo trots op Thuram: 'Blij dat je dit hebt overgenomen van je vader'
© Pro Shots

De 22-jarige Thuram kopte een paar minuten voor rust op aangeven van Alassane Pléa raak en vierde zijn doelpunt met een eerbetoon aan George Floyd, de zwarte, ongewapende arrestant die begin deze week in Minneapolis door politiegeweld om het leven kwam. Thuram imiteerde na zijn goal het gebaar van de sinds 2016 contractloze NFL-quarterback Colin Kaepernick, die de eerste was die tijdens het Amerikaanse volkslied knielde, als stil protest tegen politiegeweld en discriminatie.

Rose vond het een prachtig gebaar van zijn Franse sterspeler. 'Hij gaf het goede voorbeeld tegen racisme, waar we natuurlijk allemaal volledig achter staan', zei de coach van Gladbach. 'Ik denk dat iedereen dezelfde gedachten heeft als hij en dit gebaar volledig ondersteunt. Maar als er toch nog iemand is die zegt dat er geen politieke boodschappen in de sport te zien moeten zijn, zeg ik: ik sta volledig achter mijn jongen.'

Via Twitter liet ook voormalig topspits Crespo van zich horen. Hij was jaren geleden ploeggenoot van Lilian Thuram, de vader van de Gladbach-aanvaller. 'Ik zie je nog hand in hand met je vader Lilian door het park in Parma lopen', schrijft Crespo over Thuram. 'Ik ben zo blij en trots dat je het karakter en de burgerzin die je vader altijd liet zien hebt overgenomen!'

Thuram was niet de enige Bundesliga-speler die dit weekend stil stond bij de tragische dood van Floyd, iets wat in de Verenigde Staten heeft geleid tot zeer hevige rellen. Weston McKennie van Schalke 04 speelde met een speciale band waarop de boodschap 'Justice for George' stond en Jadon Sancho vierde zondag zijn eerste goal tegen SC Padeborn (1-6 zege) met het tonen van een shirt met dezelfde tekst. De sterspeler van Borussia Dortmund kreeg hier overigens een gele kaart voor.

Bekijk hier al onze video's
Meer M. Thuram
Meer over M. Thuram
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.