Krankzinnige apotheose Braziliaanse titelstrijd krijgt passend slotstuk

Reacties

Flamengo heeft na een absurde slotfase van de Braziliaanse titelstrijd zijn landstitel geprolongeerd. Voor directe concurrent SC Internacional ontstond in de laatste week een absolute nachtmerrie.

Krankzinnige apotheose Braziliaanse titelstrijd krijgt passend slotstuk
© Pro Shots

Flamengo en Internacional gingen dit seizoen zij aan zij en stonden afgelopen weekend nog tegenover elkaar. Internacional zou bij een overwinning de landstitel pakken, maar ging met 2-1 onderuit. De rol van Rodinei in die zeperd was veelbesproken. Een supporter had liefst 200.000 euro op tafel gelegd zodat de van Flamengo gehuurde vleugelverdediger mocht spelen, maar zag tot zijn afgrijzen dat Rodinei een rode kaart kreeg, waarna Internacional kopje onder ging.

Flamengo haalde Internacional in op de ranglijst en kreeg daarmee de kans om op de laatste speeldag op eigen kracht kampioen te worden. De koploper ging echter pijnlijk onderuit tegen São Paulo (2-1) en gaf Internacional daarmee een nieuwe kans om de titel te pakken. De nummer twee van de ranglijst moest alleen maar even van Corinthians winnen en de champagne kon alsnog ontkurkt worden.

U voelt hem al aankomen: de benodigde drie punten kwamen er niet. Internacional slaagde er niet in om voormalig PSV-doelman Cassio Rámos te passeren en het doelpuntloze gelijkspel (0-0) was niet voldoende om Flamengo in te halen. In deze wedstrijd ging ook weer zo'n beetje alles mis wat mis kon gaan: een strafschop werd ingetrokken door de VAR, terwijl twee doelpunten werden afgekeurd. De tweede goal werd in de 97ste minuut gemaakt. 

Door het enorme leed van Internacional pakte Flamengo, tegenwoordig getraind door voormalig keeper Rogério Ceni, alsnog de achtste landstitel uit de geschiedenis van de club. Bij Internacional is de teleurstelling en het ongeloof enorm. Veel pijnlijker dan dit kan het haast niet.

Serie A

Stand Serie A 2020

Brazilië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Flamengo
38
21
8
9
68-48
+20
71
2
Internacional
38
20
10
8
61-35
+26
70
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.