Rodinei krijgt na enorme investering van fan rood in mislukte kampioenswedstrijd

Reacties

Rodinei heeft wat uit te leggen aan de supporter die een bedrag van circa 200 duizend euro overmaakte, zodat de vleugelverdediger zondag in actie kon komen in de kampioenswedstrijd van Internacional. Rodinei kreeg namelijk een rode kaart, waarna zijn ploeg de koppositie verspeelde.

Rodinei krijgt na enorme investering van fan rood in mislukte kampioenswedstrijd
© Pro Shots
Flamengo
Flamengo
2 - 1
Internacional
Internacional

De titelstrijd in de Braziliaanse Série A is bijzonder spannend en in de voorlaatste speelronde stonden zondag nummer één Internacional en nummer twee Flamengo tegenover elkaar. De koploper was bij een overwinning zeker geweest van het kampioenschap, maar ging met 2-1 onderuit en werd daardoor ingehaald op de ranglijst. Nu is het Flamengo dat de beste papieren heeft om kampioen te worden.

De huidige situatie is bijzonder pijnlijk voor vooral Rodinei, de 29-jarige rechtsback van Internacional. Hij wordt dit seizoen gehuurd van Flamengo en mocht zondag eigenlijk niet meedoen tegen zijn broodheer. In het huurcontract staat een boeteclausule: als Rodinei toch in actie zou komen tegen Flamengo, moest Internacional een boete van circa 200 duizend euro betalen. Net als alle andere clubs is Internacional hard geraakt door de coronacrisis, dus dat leverde een flink probleem op.

Een steenrijke supporter schoot te hulp. Maggi Scheffer wilde per se dat vaste waarde Rodinei in de kampioenswedstrijd zou meedoen en maakte het bedrag voor de boete over naar Internacional. De club toonde zich daar in een statement op de clubwebsite bijzonder dankbaar voor en Rodinei kon zondag dan ook gewoon aan de aftrap verschijnen. Het werd echter geen fijn duel voor de vleugelverdediger.

Kort in de tweede helft, bij een 1-1 ruststand, ging het mis. Rodinei maakte een vervelende overtreding op Filipe Luis en werd, nadat de scheidsrechter naar de VAR-beelden had gekeken, met een rode kaart van het veld gestuurd. Zo kreeg donateur Scheffer bijzonder weinig waar voor zijn geld. Met een man minder gaf Internacional de wedstrijd ook nog eens uit handen. Gabriel Barbosa maakte er 2-1 van en schoot Flamengo naar de eerste plaats in de Série A.

Rodinei wordt volgens Braziliaanse berichtgeving voor drie wedstrijden geschorst, waardoor hij de laatste wedstrijd van het seizoen (vrijdag tegen Corinthians) moet missen. Flamengo kan een dag eerder al kampioen worden, als het weet te winnen van São Paulo. Alleen bij een gelijkspel of nederlaag van Flamengo kan Internacional de titel nog pakken; het doelsaldo van de nummer twee van de ranglijst is superieur aan dat van Flamengo.

Serie A

Stand Serie A 2020

Brazilië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Flamengo
38
21
8
9
68-48
+20
71
2
Internacional
38
20
10
8
61-35
+26
70
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.