Opmerkelijk korte invalbeurt Boadu bij verliezend AZ

Reacties

AZ heeft de eerste nederlaag in de voorbereiding op het nieuwe seizoen geleden. Bij de Alkmaarders bleef de bijdrage van Myron Boadu zeer beperkt.

Opmerkelijk korte invalbeurt Boadu bij verliezend AZ
© Pro Shots

De basis van AZ voor het oefenduel met RB Leipzig toonde de mogelijke consequenties van de potentiële lucratieve Alkmaarse transferzomer. Calvin Stengs was na zijn overstap naar OGC Nice al niet meer beschikbaar. Van de andere mogelijke vertrekkers – Teun Koopmeiners, Myron Boadu en Marco Bizot – maakte trainer Pascal Jansen (aanvankelijk) geen gebruik.

Terwijl Koopmeiners en Bizot na hun EK-deelname nog genieten van een vakantie, begon Boadu op de bank. Zijn aanstaande transfer zal ongetwijfeld hebben meegespeeld bij de keuze hem aan de kant te houden. De spits staat aan de vooravond van een overstap naar AS Monaco.

Het AZ zonder de vier (vertrokken of mogelijk vertrekkende) sterkhouders van afgelopen seizoen toonde zich in de eerste helft een waardige opponent voor RB Leipzig. Die Bullen, die aantraden zonder de EK-gangers en zonder Brian Brobbey, braken kort na rust wel de ban via Lazar Samardzic.

De in de rust ingevallen Boadu kon niet voorkomen dat AZ de eerste nederlaag van deze oefencampagne leed. Na 22 minuten maakte hij ietwat aangeslagen alweer plaats om vanaf de kant te moeten constateren dat Leipzig de zege niet meer uit handen gaf.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.