Opmerkelijk: Buijs door vier gele kaarten geschorst voor Feyenoord-uit

Reacties

Danny Buijs ontbreekt aankomende zaterdag in de dug-out van FC Groningen voor de uitwedstrijd tegen Feyenoord. De trainer kreeg tegen Willem II zijn vierde gele kaart en is daardoor voor één competitieduel geschorst. Buijs beleeft hiermee een bedenkelijke primeur.

Opmerkelijk: Buijs door vier gele kaarten geschorst voor Feyenoord-uit
© Pro Shots
Feyenoord
Feyenoord
1 - 1
FC Groningen
FC Groningen

Sinds 2019 kunnen niet alleen spelers, maar ook andere mensen die bij het team betrokken zijn een gele kaart krijgen. Bij vier gele kaarten volgt een schorsing. Het kwam nog niet eerder voor dat een coach in de Eredivisie door vier gele kaarten een competitiewedstrijd moest missen, maar daar is nu verandering in gekomen.

Buijs kreeg zaterdag een gele kaart van scheidsrechter Martin van den Kerkhof vanwege tijdrekken. De coach van FC Groningen, die bezig is aan zijn laatste seizoen bij de club, werd eerder ook al op de bon geslingerd tegen SC Heerenveen, Heracles Almelo en AZ. Dat betekent dat hij er zaterdag tegen Feyenoord vanwege een schorsing niet bij mag zijn.

Overigens miste Buijs vorig seizoen ook al de uitwedstrijd van FC Groningen tegen Feyenoord. Destijds ontbrak de oefenmeester vanwege privéomstandigheden. Assistent-trainer Adrie Poldervaart nam in dit duel de honneurs waar en dat zal hij aankomende zaterdag opnieuw doen.

Meeste gele kaarten Eredivisie-trainers sinds 2019:

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.