Oplossing voor contractperikelen van De Ridder dichtbij

Daniël de Ridder en Grasshoppers naderen een oplossing van hun contractproblemen. De Nederlandse aanvaller heeft zich bereid verklaard af te zien van een lucratieve clausule.

Oplossing voor contractperikelen van De Ridder dichtbij

Als een op de training opgelopen knieblessure hem niet hindert, keert De Ridder zondag tegen FC Sion waarschijnlijk terug in de basis bij Grasshoppers. De Nederlandse aanvaller zat vorige week op last van de clubleiding op de tribune vanwege een clausule in zijn verbintenis, die hem een sterk verbeterd contract oplevert bij een vooraf vastgesteld aantal duels. De club kan en wil niet aan de financieel verbeterde voorwaarden voldoen.

Een oplossing voor de problemen lijkt nabij. 'We zijn bijna zover dat Daniël zondag kan spelen', houdt Grasshoppers-directeur Dragan Rapic in Blick nog een kleine slag om de arm. De Ridder, die naar verluidt een salarisverhoging van 75% zou krijgen, heeft de helpende hand geboden.

'Daniël is zeer redelijk', zei trainer Uli Forte. 'Hij heeft zich bereid verklaard de clausule te vergeten en opnieuw te onderhandelen over een contract. Voor niets blijft niemand. Maar ik zou hem graag willen houden. Hij is een buitengewone speler. Dat heeft iedereen tegen Servette gezien.' Die wedstrijd ging zonder De Ridder met 3-0 verloren. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's