Ophef: Bastia pakt voor een kwartiertje het vliegtuig

Reacties

Ligue 2-club SC Bastia heeft voor ophef gezorgd door te gaan vliegen naar de enige uitwedstrijd in de competitie waar de club over de weg heen zou kunnen. Maandagavond is de Corsicaanse ploeg te gast bij AJ Ajaccio, ook spelend op Corsica.

Ophef: Bastia pakt voor een kwartiertje het vliegtuig
© Pro Shots
In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Corsica, een eiland met nog geen kwart van de oppervlakte van Nederland, heeft met Bastia en Ajaccio twee grote clubs aan weerskanten van het eiland. Over de weg ben je ongeveer 2,5 uur onderweg om van deur tot deur te komen, maar Bastia koos er toch voor om te gaan vliegen. Zodoende waren ze binnen een kwartier op locatie. De spelers zijn dat ook gewend, alle andere clubs in Ligue 2 spelen immers op het vasteland, de veerpont naar Nice doet er ruim zeven uur over.

Vorig jaar was er in Frankrijk al ophef op PSG-duo Kylian Mbappé en Christophe Galtier, destijds de trainer. Zij kregen de slappe lach bij het idee dat ze ook met de hogesnelheidstrein naar een uitwedstrijd zouden kunnen afreizen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Bastia
Meer over Bastia
Meer Ligue 2
Meer over Ligue 2
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.