Opgeleefde Alexis Sánchez gidst Inter richting Champions League

Reacties

Hij mag bij Manchester United dan waarschijnlijk niet meer welkom zijn, Alexis Sánchez laat bij Internazionale de laatste tijd weer zien dat hij nog niet moet worden afgeschreven. De 31-jarige Chileen nam donderdagavond tegen SPAL een van de vier treffers voor zijn rekening. De Milanezen zijn daardoor bijna zeker van plaatsing voor de Champions League.

Opgeleefde Alexis Sánchez gidst Inter richting Champions League
© Pro Shots
SPAL
SPAL
0 - 4
Internazionale
Internazionale

Daarmee is er toch weer enige reden tot lachen voor Antonio Conte. Vorige week ontstak de Italiaanse trainer nog in woede toen Inter een 1-0 voorsprong weggaf tegen Bologna. Vier dagen later volgde een 2-2 gelijkspel tegen Hellas Verona, maar de dip van Inter lijkt inmiddels voorbij. Na een 3-1 zege op Torino volgde nu een ruime zege op SPAL, dat op de laatste plaats de hoop op lijfsbehoud al bijna kan laten varen.

Bij afwezigheid van Romelu Lukaku mocht Alexis in de voorhoede opdraven aan de zijde van Lautaro Martínez, met in hun rug spelmaker Christian Eriksen. De Chileen stond acht minuten voor rust aan de basis van de verdiende voorsprong, toen hij bij een tegenstoot Antonio Candreva vrij zette voor de keeper. Het was een van de vele momenten dat Alexis betrokken was bij het spel van de dominerende Nerazzurri.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

* Na zijn treffer staat Alexis dus op acht.

Na rust bouwde Inter de voorsprong verder uit. Eerst schoot linksback Cristiano Biraghi met rechts raak nadat hij vanaf links naar binnen was gekomen, vijf minuten later knikte Alexis binnen uit een voorzet van de Italiaan. Daarmee staat zijn teller nu op twee goals en zes assists sinds de hervatting van de Serie A. Het is het bewijs dat de voormalig aanvaller van Arsenal en Barcelona weer helemaal is opgeleefd.

Of dat ook resulteert in een langere samenwerking met Inter moet nog blijken. Daarbij zal vooral het financiële plaatje een rol spelen. In Manchester is Alexis de grootverdiener en loopt zijn contract nog twee jaar door. Dat Inter, voor wie Roberto Gagliardini het slotakkoord verzorgde, met veertien punten meer dan AS Roma op de rand van de Champions League staat, zal ongetwijfeld helpen.

Serie A

Stand Serie A 2019/2020

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Juventus
38
26
5
7
76-43
+33
83
2
Internazionale
38
24
10
4
81-36
+45
82
3
Atalanta Bergamo
38
23
9
6
98-48
+50
78
4
Lazio
38
24
6
8
79-42
+37
78
5
AS Roma
38
21
7
10
77-51
+26
70
6
AC Milan
38
19
9
10
63-46
+17
66
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Internazionale
Meer over Internazionale
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.