Internazionale heeft woensdagavond in de Serie A laagvlieger Brescia moeiteloos opzij geschoven. Mede dankzij Alexis Sánchez trof Inter zes keer het doel.

Internazionale
6 - 0
Brescia
Brescia

Met een nederlaag tegen Juventus (2-0) en een 3-3 gelijkspel tegen Sassuolo deed Internazionale na de herstart van Serie A al snel een pas op de plaats wat betreft de titelstrijd met Juventus en Lazio. Het was woensdagavond zaak voor de ploeg van Antonio Conte om de achterstand op Juventus en Lazio weer te verkleinen tot respectievelijk acht en vier punten, om zo de handdoek niet definitief in de ring te hoeven gooien.

Conte had niet alleen een basisplaats voor Stefan de Vrij, maar ook voor Alexis Sánchez. Het was pas de vierde basisplaats van het seizoen voor de Chileen. In de vorige drie wedstrijden als basisspeler was hij steeds betrokken bij een goal en dat was woensdagavond niet anders. Al binnen vijf minuten leverde hij een assist af op Ashley Young, die met een prachtige volley de 1-0 verzorgde, en na twintig minuten zorgde Sánchez vanaf de stip ook voor de 2-0 voor Internazionale.

De Chileen zorgde daarmee al snel voor een slot op de wedstrijd en dat terwijl pas woensdagmiddag door Manchester United naar buiten werd gebracht dat hij het seizoen überhaupt af mag maken in Italië. Sánchez wordt immers gehuurd door Inter van Manchester United en normaal gesproken zou hij op 1 juli weer terugkeren naar Old Trafford. Nu er in de zomer doorgevoetbald wordt, mag hij echter ook zijn waarde voor Inter bewijzen in het restant van de Serie A. Iets wat hij woensdagavond dus meteen deed.

Nadat Danilo D'Ambrosio voor rust nog de 3-0 verzorgde, deed Sánchez er zeven minuten na rust nog een schepje bovenop met een assist uit een prachtig genomen vrije trap op Roberto Gagliardini. Na die 4-0 stopte de Sánchez-productie, maar maakte Christian Eriksen nog wel zijn eerste Serie A-goal voor Inter. De eindstand werd bepaald door Antonio Candreva: 6-0.

Bologna
Bologna
1 - 1
Cagliari
Cagliari

Mitchell Dijks en Jerdy Schouten begonnen woensdagavond in de basis bij Bologna, dat het in eigen huis opnam tegen Cagliari. De ploegen mochten na afloop allebei een punt bijschrijven. Voor Bologna scoorde de Gambiaan Musa Barrow op slag van rust de 1-0, maar die voorsprong verdween een minuut na rust ook meteen weer als sneeuw voor de zon voor een goal van Giovanni Simeone. Stefano Denswil bleef de hele wedstrijd op de bank bij Bologna en zag hoe er werd afgefloten met een 1-1 gelijkspel.