Opgeleefd Milan neemt laatste sprankje titelhoop Lazio weg

Stefan de Vrij lijkt zijn titelaspiraties met Lazio uit het hoofd te kunnen zetten. Op bezoek bij AC Milan verloor de ploeg met 2-1, waardoor de Romeinen het gat met koploper Napoli zien groeien tot elf punten. Milan won juist voor het eerst dit seizoen drie duels op rij.

De ploegen maakten er een attractieve wedstrijd van in Milaan en met name Hakan Calhanoglu was in de eerste helft namens de thuisploeg gevaarlijk met enkele afstandsschoten. De Turk was ook van belang bij de 1-0 van Patrick Cutrone in de vijftiende minuut. De spits kopte geheel vrijstaand een vrije trap van Calhanoglu tegen de touwen.

Daarna kwam Lazio, dat topscorer Ciro Immobile moest missen vanwege een blessure, wat beter in de wedstrijd. Eerst was het Luis Alberto die met een prachtige knal de lat raakte en even later viel de verdiende gelijkmaker. Adam Marusic maakte koeltjes de 1-1 na een goede aanval van de huidige nummer drie van de Serie A. Op slag van rust was het echter weer Milan dat op voorsprong kwam. Dit keer was het Giacomo Bonaventura (zie foto boven) die raak kon knikken.

In de tweede helft lag het niveau van beide ploegen een stuk minder hoog, maar bleven beide ploegen wel knokken voor de zege. Lazio was na 65 minuten spelen uiteindelijk dicht bij een goal, maar Sergej Savic vond Alessio Romagnoli aan het eind van zijn inzet. Twee minuten later kreeg Savic weer een enorme kans, maar nu maakte Milan-doelman Gianluigi Donnarumma een prachtige redding op de kopbal van de Serviër. In de slotfase kreeg Senad Lulic nog een dot van een kans, maar de aanvaller kreeg de bal in geheel vrijstaande positie op zijn borst aangespeeld, waardoor hij de op het oog makkelijk kans niet wist te verzilveren.

De Vrij moest een kwartier voor tijd plaatsmaken voor Luiz Felipe. Milan stijgt door de overwinning na een gedeelde zesde plaats. Lazio blijft door de nederlaag op de derde plek staan met elf punten achterstand op Napoli en twee punten voorsprong op Internazionale.