Younes ziet Mertens weer uitblinken bij Napoli, Inter blijft stuntelen

Dries Mertens was vorige week de matchwinner voor Napoli tegen Atalanta (0-1) en is ook zondag weer belangrijk geweest voor zijn ploeg. Onder het toeziend oog van de op de tribune zittende Amin Younes scoorde Mertens twee keer in de 3-1 overwinning op Bologna en daarmee houdt hij Napoli op de koppositie in de Serie A. Inter blijft stuntelen en heeft door een late gelijkmaker van SPAL al zeven competitiewedstrijden op rij niet meer gewonnen.

Napoli - Bologna 3-1
Napoli maakte geen fout tegen Bologna, maar kende nog wel een rampstart van het thuisduel. Al 25 seconden na de aftrap zette Rodrigo Palacio de bezoekers namelijk op voorsprong: de aanvaller werd niet goed in de gaten gehouden door zijn bewakers en kopte bij de tweede paal een voorzet van Federico Di Francesco tegen de touwen. Napoli moest zo al snel in de achtervolging en had niet lang de tijd nodig om de gelijkmaker op het scorebord te krijgen.

Daar had het overigens wel wat hulp van Bologna voor nodig. Een voorzet van Mario Rui werd in de vijfde minuut van richting veranderd door Palacio, waarna Ibrahima M'Baye in een poging om weg te werken een eigen goal maakte. Napoli was hierna de bovenliggende partij en kreeg al kansen via Elseid Hysaj en José Callejón, voordat Mertens acht minuten voor rust uit een strafschop de 2-1 binnen schoot. Mertens mocht aanleggen na een lichte overtreding van Adam Masina op Callejón.

Dries Mertens wordt gefeliciteerd door Lorenzo Insigne.

Een klein kwartier na rust maakte Mertens ook zijn tweede van de middag. Allan zette een tegenaanval op en via Lorenzo Insigne kwam de bal bij Mertens, die naar binnen dribbelde en Bologna-doelman Antonio Mirante kansloos liet met een schitterend geplaatst schot. Na zijn dertiende competitiedoelpunt van dit seizoen zag Mertens de overwinning van Napoli nooit meer in gevaar komen en de thuisploeg kon de wedstrijd eenvoudig uitspelen. Napoli (dat Ajax-aanvaller Younes spoedig zal presenteren als nieuwe aanwinst) heeft nu weer een punt meer dan Juventus, dat zaterdag al wist te winnen van Chievo.

SPAL - Internazionale 1-1
Op bezoek bij SPAL dacht Internazionale de eerste competitiezege in bijna twee maanden (!) te boeken, maar in blessuretijd ging het toch nog mis voor de manschappen van Luciano Spalletti. Alberto Paloschi deed Inter in de absolute slotfase pijn: na een indraaiende vrije trap bleef de bal in het strafschopgebied hangen en Mirco Antenucci gaf goed voor op Paloschi, die de 1-1 binnen kopte. Vooral Francesco Vicari was daar erg blij mee, want hij had Inter kort na rust met een eigen goal nog op voorsprong gezet.

Het is crisis bij Internazionale.

Na de goal van Paloschi kwam Rafinha nog binnen de lijnen bij Inter en hij maakte zo zijn eerste speelminuten voor zijn nieuwe club. De van Barcelona overgekomen middenvelder debuteerde bijna nog met een nederlaag, want Alberto Grassi schoot in de allerlaatste seconden van de wedstrijd nog net over het doel van Samir Handanovic. Inter staat na het nieuwe puntenverlies vierde in de Serie A en heeft een achterstand van liefst dertien punten op koploper Napoli.

Fiorentina - Hellas 1-4
Fiorentina kreeg in eigen huis een pak slaag van Hellas, dat met een verrassende overwinning goede zaken deed in de strijd tegen degradatie. De pas zeventienjarige Moise Kean beleefde een middag om niet snel meer te vergeten: de huurling van Juventus scoorde namelijk twee keer. Ook voormalig PSV'er Jagos Vuković en Alex Ferrari waren trefzeker voor Hellas, terwijl Gil Dias namens Fiorentina op het scoreformulier verscheen. Hellas blijft voorlaatste op de ranglijst, maar heeft nog maar drie punten minder dan Crotone, dat net boven de degradatiestreep staat.