Opgebloeide Pogba drukt stempel op tweede zege United onder Solskjaer

Manchester United heeft ook de tweede wedstrijd onder leiding van interim-manager Ole Gunnar Solskjaer gewonnen. Paul Pogba was met twee doelpunten de grote man tegen Huddersfield Town. Zijn landgenoot Lucas Digne was dat op zijn beurt voor Everton, dat tegen Burnley eindelijk weer eens won en meteen met grote cijfers.

Manchester United
3 - 1
Huddersfield Town

Zo soepel als vier dagen geleden tijdens het debuut van Solskjaer tegen Cardiff City (1-5) ging het niet. De eerste grote kans was na negen minuten zelfs voor Huddersfield. Terence Kongolo schoot uit een lange inworp van Philip Billing over. De defensie van de bezoekers vertoonde bovendien weinig scheurtjes, toch stond het na 29 minuten 1-0. Een kopbal van Victor Lindelöf werd nog van de lijn gehaald, maar de rebound was voor Nemanja Matic.

Diogo Dalot had daar vlak voor rust een tweede doelpunt aan toe moeten voegen, maar de Portugese rechtsback kreeg de bal na prima voorbereidend werk van Marcus Rashford nog naast. Rashford zelf vond de Deense doelman Jonas Lössl op zijn weg. Daardoor bleef het oppassen voor een tegenstoot van Huddersfield, dat op zoek was naar het eerste positieve resultaat sinds 25 november (0-2 bij Wolves, daarna verloor het vijf keer op rij).

Met name in de eerste fase na rust toonde de hekkensluiter aan dat de problemen op Old Trafford niet meteen zijn opgelost nu Mourinho is vertrokken. Billing trof vlak voor rust al het zijnet toen hij oog in oog met David de Gea kwam, na een uur stond de Spaanse sluitpost met een fantastische redding de gelijkmaker van Laurent Depoître in de weg. Tussendoor was Huddersfield ook al enkele keren in de buurt geweest van het doel van United.

Pogba
Vlak na die belangrijke redding van De Gea was het Pogba die het verzet van Huddersfield brak. Juan Mata legde vanaf de achterlijn terug op Ander Herrera, die de bal doortikte naar de Franse middenvelder: 2-0. In de 78ste minuut was het voor de tweede keer raak voor Pogba, dit keer met een schot van buiten het strafschopgebied. De lach die na beide doelpunten op het gezicht van de 25-jarige wereldkampioen doorbrak, sprak boekdelen.

Pogba, tegen Cardiff al goed voor twee assists, toont in zijn eerste duels onder Solskjaer immers weer de kwaliteiten die onder Mourinho vaak niet tot uiting kwamen. De laatste drie competitieduels onder de Portugees verpieterde de recordaankoop zelfs op de bank. Nu zette hij zijn handtekening onder de tweede zege op rij van United, dat de zesde plaats in bezit houdt. De late 3-1 van Zanka Jørgensen (ex-PSV) veranderde daar weinig aan.

Burnley
Burnley
1 - 5
Everton
Everton

Everton herstelde zich op bezoek bij Burnley van de oorwassing tegen Tottenham Hotspur (2-6). Al na 22 minuten hadden The Toffees op Turf Moor een comfortabele 0-3 voorsprong bereikt. De Colombiaanse WK-ganger Yerry Mina kopte al snel zijn eerste Premier League-goal tegen de touwen uit een voorzet van Bernard, tien minuten later schoot Lucas Digne raak uit een vrije trap. Gylfi Sigurdsson maakte de derde van de middag uit een penalty.

Burnley deed in de 37ste minuut wat terug via Ben Gibson, maar het lukte de ploeg van Sean Dyche niet eindelijk weer eens punten te pakken. Digne herstelde marge in de 71ste minuut met een schot van afstand weer naar drie goals en in de extra tijd maakte Richarlison er nog 1-5 van. Het betekende voor Everton niet alleen de grootste competitiezege van het seizoen, maar ook de eerste overwinning sinds 24 november (1-0 tegen Cardiff City).

Crystal Palace
0 - 0
Cardiff City

Op Selhurst Park werd Premier League-historie geschreven. Voor het eerst in de historie van de competitie stonden twee managers ouder dan zeventig tegenover elkaar: Roy Hodgson (71) en Neil Warnock (70). Crystal Palace en Cardiff City luisterden dat bijzondere gegeven niet op met een doelpunt, al waren er kansen genoeg. Het Palace van basisspeler Patrick van Aanholt pakte in de laatste drie duels zeven punten en staat veertiende.

Lees hier wat er gebeurde op Boxing Day gebeurde met betrekking tot de titelrace.