Openlijke ruzie in Sevilla: vergeten voetballer Januzaj slaat terug

Reacties

De kans dat Adnan Januzaj nog veel aan voetballen komt bij Sevilla is klein. De nog altijd maar 28-jarige Belg, ooit een groot talent, heeft op zijn social media hard uitgehaald naar de clubleiding en technisch directeur Víctor Orta in het bijzonder.

Openlijke ruzie in Sevilla: vergeten voetballer Januzaj slaat terug
© Pro Shots

De vijftienvoudig Belgisch international beschikt bij Sevilla nog over een contract tot medio 2026, maar komt amper aan de bak. Daarom had de club hem graag verkocht in de afgelopen transferperiode. Tot frustratie van Orta lukte dat niet. En daarover sprak de bestuurder zijn teleurstelling uit, aangevuld met een verwijt. 'We hebben aanbiedingen gekregen uit Turkije, Frankrijk en Schotland, waarvan we er als club twee geaccepteerd hebben. Maar Januzaj vond het geen probleem niet zoveel te spelen en wilde helemaal niet weg...'

Dat de directeur openlijk die aantijging uitsprak, zorgde voor boosheid bij de Belg. Op Instagram noemt hij de woorden van zijn directeur 'buitensporige beschuldigingen' en spreekt hij van leugens. 'Ik heb op geen enkele manier geweigerd Sevilla te verlaten. Het klopt dat ik aanbiedingen heb afgewezen, om verschillende redenen vond ik dat geen goede oplossing. Orta spreekt niet de waarheid. In de elf jaar van mijn loopbaan heb ik nog nooit voor problemen gezorgd en altijd groot respect voor mijn clubs gehad. Nu moet ik me hiertegen verdedigen. Zijn klagen lijkt mij ongepast en is pijnlijk. Ik heb dit seizoen driehonderd minuten gespeeld en hoop mijn teamgenoten nog verder te kunnen helpen.'

Die driehonderd minuten van Januzaj waren ook nog eens verdeeld over tien duels, waarin hij slechts eenmaal in de basis startte.

Zo zit de loopbaan van de Belg al enkele jaren in het slop, terwijl hem ooit een grote toekomst werd voorspeld. Op jonge leeftijd plukte Manchester United hem weg bij Anderlecht. De Engelsen verhuurden hem later nog aan Borussia Dortmund en Sunderland, voordat ze de linkspoot in 2017 voor 8,5 miljoen euro verkochten aan Real Sociedad. Vijf jaar later pikte Sevilla hem daar weer transfervrij op, maar in Andalusië werd zijn verblijf geen succes. Vorig seizoen was hij ook zelden basisspeler en werd hij verhuurd aan het Turkse Istanbul Basaksehir. In 2018 maakte Januzaj nog deel uit van de Belgische ploeg, die op het WK de bronzen medaille veroverde.

Spelersprofiel

A. Januzaj


Geboortedatum:
5 februari 1995
Leeftijd:
29
Geboorteplaats:
Brussel
Nationaliteit
België
Lengte:
1,86 m
Gewicht:
76 kg
Huidige club:
Sevilla
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Sevilla
Meer over Sevilla
Meer A. Januzaj
Meer over A. Januzaj
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.