Openhartige Rooney onthult alcoholprobleem

Reacties

Wayne Rooney heeft in een groot deel van zijn spelerscarrière geworsteld met zijn alcoholgebruik. De voormalige sterspeler van Manchester United en topscorer aller tijden van het Engelse elftal heeft een boekje opengedaan over de drankproblemen waar hij mee kampte.

Openhartige Rooney onthult alcoholprobleem
© Pro Shots

Als manager van Derby County bevindt de 36-jarige Engelsman zich nu in de beginfase van zijn trainersloopbaan. In een interview met The Sunday Times blikt de oud-aanvaller nog eens terug op zijn jaren als speler. Hij bespreekt ook de donkere bladzijden. Veel drinken was voor hem lang een manier om even te ontsnappen aan de druk.

Rooney worstelde met de druk die op zijn schouders rustte vanaf het moment dat hij als zestienjarig toptalent doorbrak bij Everton. 'Het heeft lang geduurd voordat ik er goed mee om kon gaan. Ik heb veel fouten gemaakt, waarvan sommige door de media zijn opgepikt en sommige niet', zegt Rooney, die aangeeft dat hij ook last had van drankproblemen in zijn beste jaren in de Premier League. 'Soms kregen we een paar dagen vrij, dan kon ik me even afsluiten van het voetbal. Dan sloot ik mezelf op en begon ik gewoon te drinken, om alle zorgen maar te vergeten.'

Na te zijn doorgebroken bij Everton, verkaste Rooney in 2004 voor 37 miljoen euro naar Manchester United. Hij werd een legende op Old Trafford en speelde dertien jaar voor de grootmacht. Rooney speelde 559 duels voor United en scoorde daarin 253 keer. Hij heeft zijn problemen niet helemaal kunnen verhullen, al was een groot deel onbekend voor het grote publiek.

'Mensen wisten dat ik wel van een drankje hield en soms uitging, maar het was veel meer dan dat. Het ging erom wat er in mijn hoofd omging. Alles stapelde zich op. De druk die hoorde bij het spelen voor mijn land, de druk die hoorde bij het spelen voor United, de druk die ontstond door wat er in mijn privéleven gebeurde. Ik vroeg niet om hulp en probeerde het zelf op te lossen, met die mentaliteit ben ik ook opgegroeid', aldus Rooney.

Hij geeft toe dat hij later in zijn carrière ook fysiek de gevolgen ondervond van het vele drinken. 'Als ik zo'n periode van een paar vrije dagen aan zag komen, dan dacht ik oh perfect, een paar dagen waarin ik er voor kan gaan en de problemen kan vergeten. Dat had later impact, in het laatste deel van mijn tijd bij United. Want zoiets kun je gewoon niet doen als atleet', zegt de goalgetter van weleer, die eerlijk in de spiegel kijkt. 'Het was mijn eigen verantwoordelijkheid. Als er iets misging, was er altijd drank in het spel. Nu is mijn relatie met alcohol prima. Ik drink zo nu en dan nog wat, maar ik heb het onder controle. Ik ben nooit op het punt geweest dat ik echt dacht dat ik een alcoholist was.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.