Openhartige Pogba spreekt zich uit over depressieve periode in Manchester

Reacties

Paul Pogba blijkt een aantal jaar geleden te kampen hebben gehad met depressieve gevoelens. Dat laat de middenvelder van Manchester United en Frankrijk weten in een openhartig interview met Le Figaro.

Openhartige Pogba spreekt zich uit over depressieve periode in Manchester
© Pro Shots

Pogba verklaart dat zijn depressie ontstond in de tijd dat José Mourinho als manager aan het roer stond bij Manchester United, tussen juli 2016 en december 2018. 'Ik heb in mijn carrière een depressie gehad, maar we praten daar vrijwel nooit over', zei Pogba. 'Soms weet je niet dat je depressief bent, je wilt jezelf gewoon isoleren, alleen zijn. Dit zijn signalen.'

'Het begon voor mij toen Mourinho bij United was. Je stelt jezelf vragen, je vraagt ​​je af of je iets verkeerd doet, want je hebt deze momenten in het leven nooit eerder meegemaakt. Alle topsporters maken deze momenten mee, maar weinigen praten erover', aldus de Fransman, die zich met Les Bleus opmaakt voor oefeninterlands tegen Ivoorkust en Zuid-Afrika.

'Je voelt het in je lichaam, in je hoofd. Je kunt je een maand, zelfs een jaar niet goed voelen. We verdienen veel geld en klagen niet, maar we maken deze moeilijke momenten door, net als andere mensen. Omdat je veel geld verdient, moet je altijd gelukkig zijn? Zo is het leven niet. We zijn namelijk geen superhelden, maar ook gewoon mensen', verklaart Pogba, die met een aflopend contract bij United op de weg naar de uitgang is op Old Trafford.

Inbraak
Pogba ging ook in op de inbraak in zijn woning. Vorige week wisten inbrekers zijn huis binnen te dringen terwijl de Fransman voor Manchester United in actie kwam tegen Atlético Madrid in de Champions League. Op het moment van de inbraak waren zijn kinderen thuis met een nanny. Pogba verklaart dat de medaille van de WK-winst in 2018 en juwelen van zijn moeder zijn ontvreemd. 'Maar het belangrijkste is dat de kinderen in orde zijn. De nanny hoorde alles, belde mijn vrouw en de beveiliging en sloot zich met de jongens op in een kamer. Ze was nog dagen in shock', aldus Pogba.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.