Op zijspoor belande Ben Yedder komt terug met ongekende hattrick

Wissam Ben Yedder heeft van zich doen spreken bij AS Monaco. De Franse spits maakte zondag tegen AC Ajaccio een wel heel bijzondere hattrick en plaatst zich daarmee in een illuster rijtje. Hij nam daarmee revanche voor zijn reserverol in de laatste wedstrijden.

Monaco
Monaco
7 - 1
Ajaccio
Ajaccio

Ben Yedder maakte een doelpunt in de 21ste, de 28ste en de 35ste minuut. 'Mijn tuin, mijn team, mijn broers, mijn koninkrijk', deelde de trotse aanvaller na afloop op zijn Instagram. Hij heeft nu in totaal 89 doelpunten gemaakt en staat op derde plaats van de topscorersranglijst aller tijden van AS Monaco. Eerder maakte de aanvaller ook al een bijzondere hattrick.

De spits maakte dit seizoen elf doelpunten in de Franse competitie en staat daarmee net achter Kylian Mbappé (13). Toch zat Ben Yedder niet in de Franse selectie voor het WK en speelde hij in de laatste drie duels 45 minuten of minder. Trainer Philippe Clement verklaarde zijn keuze door te stellen dat concurrent Breel Embolo ook bezig is aan sterk seizoen. Hij maakte tot nu toe tien doelpunten.

Het verhaal van Ben Yedder was slechts een onderdeel van het spraakmakende duel. AS Monaco maakte zes treffers in een ruim een half uur spelen. Axel Disasi, Krépin Diatta en Embolo waren de andere doelpuntenmakers. Toch is de 7-1 zege niet de grootste winst ooit voor de Monegasken, die dateert van 18 januari 1986 (9-0 tegen Girondins Bordeaux). Het zal de vreugde er niet minder om maken bij de nummer vier van Frankrijk.