Deschamps verrast: opgeschoonde selectie van 25 Fransen naar Qatar

Reacties

De Franse bondscoach Didier Deschamps heeft woensdagavond bekendgemaakt met welke spelers hij in Qatar gaat proberen om de wereldtitel te prolongeren. Deschamps neemt drie doelmannen en in totaal slechts 25 (!) spelers mee.

Deschamps verrast: opgeschoonde selectie van 25 Fransen naar Qatar
© Pro Shots

Meest opvallend is dus dat Deschamps er voor heeft gekozen om geen gebruik te maken van de mogelijkheid om 26 spelers mee te nemen. Opvallende afwezigen zijn Mike Maignan, Jonathan Clauss, Ferland Mendy, Lucas Digne en Wissam Ben Yedder. Daartegenover staat dat de aanwezigheid van veteraan Steve Mandanda (37) verrassend is.

Frankrijk mist met Paul Pogba en N'Golo Kanté twee belangrijke middenvelders, die tijdens de WK-finale van vier jaar geleden nog basisspelers waren. Het duo zit in de lappenmand en mist het toernooi in Qatar. Raphaël Varane had door blessurezorgen een vraagteken achter zijn naam staan, maar gaat mee.

Opvallend is dat van de 23 wereldkampioenen uit 2018 slechts elf spelers wederom van de partij zijn. Behalve Pogba en Kanté is ook Corentin Tolisso geblesseerd. Thomas Lemar, Blaise Matuidi, Benjamin Mendy, Steven Nzonzi, Adil Rami, Djibril Sidibé, Samuel Umtiti en Florian Thauvin zijn gepasseerd.

Het WK in Qatar begint voor Frankrijk op dinsdag 22 november, met de groepswedstrijd tegen Australië. Later wordt er in poule D nog gespeeld tegen Denemarken en Tunesië.

Selectie Frankrijk:

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.